Naisten maajoukkue kohtaa Itävallan MM-karsinnoissa

Vuoden 2023 käsipallon naisten MM-lopputurnauksen Euroopan karsinnan ensimmäisen vaiheen ottelut arvottiin tiistaina 29.6. Wienissä. Suomelle arpa heitti vastustajaksi Itävallan.

Ensimmäisen karsintavaiheen otteluiden voittajat etenevät karsinnan toiseen vaiheeseen ja sinne pääsyssä on myös Suomen tähtäin, vaikka tehtävä Itävaltaa vastaan ei missään nimessä ole helppo.

– Ei tämä varmaankaan pahin mahdollinen arvontatulos ollut, mutta Itävalta on kuitenkin kova joukkue. Hyvänä esimerkkinä käyvät edelliskarsinnat, jossa me hävisimme ensimmäisessä vaiheessa Färsaarille ja Itävalta sitten seuraavassa vaiheessa voitti Färsaaret vieraissa viidellä maalilla ja kotona neljällä, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund toteaa.

– Ehkä kovin näyttö Itävallalta kuitenkin oli kotona otettu piste Romanialta. Kyllä me kuitenkin tästä haluamme päästä jatkoon ja meille on ehkä pieni etu, että saamme ratkaisevan toisen ottelun kotikentälle.

Itävalta-otteluista jälkimmäinen on myös Suomen naisille ensimmäinen virallinen maaottelu kotimaassa useampaan vuoteen.

– Voisi sanoa vihdoinkin. Hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen.

Karsintaottelut pelataan marraskuun alussa ja Suomen valmistautuminen Itävallan kohtaamiseen keskittyy syksyn leiriin kotimaassa.

– Pelaamme sen leirin aikana kaksi ottelua Ruotsin liigamaajoukkuetta vastaan. Ne ovat nimenomaan karsintaan valmistavia otteluita ja sen myötä meille erittäin tärkeitä, Westerlund sanoo.

Lue Euroopan liiton tiedote:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/nine-pairings-set-to-open-qualification-route-to-2023-worlds/

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.