Naisten maajoukkue kesäkuussa Färsaarille

Naisten käsipallon EM-karsintalohkot arvottu

Käsipallon naisten EURO2022-turnauksen karsinnan ensimmäisen vaiheen lohkot arvottiin keskiviikkona 17.3. Euroopan käsipalloliiton EHF:n päämajassa Wienissä.

Arvonnassa oli mukana kaikkiaan 11 maata, jotka arvottiin kahteen neljään ja yhteen kolmen maan lohkoon. Suomi oli arvonnassa kolmoskorissa ja arvottiin kolmen maan lohkoon C. Vastustajiksi Suomelle arvottiin ykköskorista Färsaaret ja kakkoskorista Israel.

– Hiukan vaikea arvioida lohkoa tuoreeltaan, koska kovin hyvin emme näitä maita tunne. Färsaariin toki on sen verran tuntumaa, että viimeksi kärsimme heille tappion. Israel on aika iso kysymysmerkki. Pitää yrittää saada nyt tallenteita molempien otteluista käyttöön, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund totesi.

– Kovia otteluita on aivan varmasti edessä, mutta kyllä meillä selkeä tavoite on mennä jatkoon.

Arpa oli sikäli Suomelle suosiollinen, että kohdalle osui vain kolmen maan lohko.

– Se oli ehkä hyvä, jos ajattelee niin, että nyt meille riittää, kun voittaa kaksi kovaa ottelua kolmen sijasta, Westerlund mietti.

Karsintalohkot pelataan turnausmuodossa ajanjaksolla 31.5. – 6.6.2021. Tarkemmat aikataulut ja pelipaikat vahvistuvat myöhemmin. Suomen lohkon ensisijainen järjestämisoikeus on arvonnan tuloksena Färsaarilla. Lohkojen voittajat etenevät karsinnan seuraavaan vaiheeseen, joka alkaa lokakuussa 2021.

Tarkemmin EM-karsintoihin Suomen joukkue pureutuu lähempänä, mutta pohjaa luodaan jo tänään keskiviikkona alkaneella maajoukkueleirillä.

– Olemme Kisakalliossa leirillä nyt lauantaihin saakka. Tarkoitus on käydä tiiviisti läpi sekä hyökkäys- että puolustuspelaamista toki myös jo karsintoja ajatellen, Westerlund kertoi.

EHF:n tiedote:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/first-step-towards-2022-revealed-for-11-nations/