ESP_MM2021

Naisten käsipallon MM-karsintalohkot arvottu – Suomelle vastaan Turkki  ja Portugali

Vuoden 2021 naisten käsipallon MM-lopputurnauksen Euroopan karsintalohkot arvottiin keskiviikkona.

Suomi arvottiin samaan lohkoon Turkin ja Portugalin kanssa.

Kaikkiaan 17 maata oli mukana karsintalohkojen arvonnassa ja arvonta heitti maat viiteen karsintalohkoon, joissa kahdessa on neljä maata ja kolmessa kolme maata. Jatkoon playoffs-vaiheeseen kustakin karsintalohkosta pääsee kaksi parasta.

Suomi sai lohkoonsa ykköskorista Turkin ja kakkoskorista Portugalin eli Suomi pelaa kolmen maan lohkossa. Karsinta pelataan turnauksena marras-joulukuun vaihteessa.

– Kovia vastustajia molemmat ovat ilman muuta ja näillä näkymin mennään vielä Turkkiin pelaamaan tuo karsintaturnaus (Turkilla järjestelyoikeus). Olisi ollut hienoa saada  se kotikentälle, mutta näin nyt tuskin käy vaikka sitä toivoimme. Meidän pitää vain pystyä valmistautumaan mahdollisimman hyvin ja tavoitella sitä yhtä voittoa, joka luultavasti riittäisi jatkoon, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund mietti arvontatulosta.

– Ykköskorista kaikki mahdolliset vastustajat olisivat olleet kovia, joten mitään suosikkia siellä ei ollut. Kakkoskorista jos olisi saanut valita, niin olisimme ehkä mieluummin ottaneet Italian kuin Portugalin. Siihen olen tyytyväinen, että saimme kolmen maan lohkon. Vain kahteen otteluun on helpompi valmistautua.

Aikaa karsintaan on vielä lähes viisi kuukautta, mutta ajatukset alkavat arvonnan myötä siirtyä nopeasti siihen suuntaan.

– Aika epävarmoja aikoja tässä on eletty, mutta toivottavasti nyt päästään vähitellen normaaliin. Meille on suunniteltu kahta tapahtumaa ennen karsintaturnausta ja täytyy vain toivoa, että ne pystytään myös suunnitellusti järjestämään, Westerlund sanoo.

Arvontatulos kokonaisuudessaan EHF:n verkkosivuilla:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/17-teams-learn-first-opponents-on-road-to-spain-2021/

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.