Naisten käsipallon MM-karsintalohkot arvotaan keskiviikkona 8.7.

Käsipallon naisten MM-lopputurnaus pelataan Espanjassa joulukuussa 2021 ja mukaan pääsee ensi kertaa historiassa 32 maata. Tie kohti Espanjaa alkaa keskiviikkona 8.7., kun MM-karsintojen Euroopan karsintalohkot arvotaan.

Keskiviikkona kyseessä on karsinnan ensimmäisen vaiheen lohkojen arvonta. Mukana arvonnassa on kaikkiaan 17 maata, joista kymmenen etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Maat on jaettu neljään arvontakoriin ja näistä arvotaan kolme neljän maan lohkoa ja kaksi kolmen maan lohkoa. Suomi on arvonnassa korissa 3.

Karsintalohkot pelataan turnausmuodossa marraskuun viimeisenä tai joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna ja kustakin lohkosta kaksi parasta maata etenee jatkoon huhtikuussa 2021 pelattavaan playoffs-vaiheeseen.

Emäntämaa Espanja ja hallitseva maailmanmestari Hollanti pääsevät suoraan MM-lopputurnaukseen samaten syksyn EM-lopputurnauksen neljä parasta maata. EM-lopputurnauksesta karsinnan playoffs-vaiheeseen tulee mukaan kymmenen maata ja playoffs-otteluitten voittajat selviytyvät niin ikään MM-lopputurnaukseen.

Arvonta keskiviikkona alkaa Wienissä n. kello 16.00 Suomen aikaa.

Lue lisää arvonnoista:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/road-to-spain-2021-begins-with-qualification-phase-1-draw/