Naisten käsipallomaajoukkue leireilee syys-lokakuun vaihteessa kahdessa maassa

Suomen naisten käsipallomaajoukkue pääsee pitkästä aikaa kokoontumaan yhteen ja valmistautumaan kohti joulukuun alun MM-karsintaa, kun maajoukkue leireilee syys-lokakuun vaihteessa. Poikkeuksellisten aikojen takia leirikin järjestetään varsin poikkeuksellisesti kahdessa eri maassa.

Ruotsissa pelaavat maajoukkuepalaajat kokoontuvat päävalmentaja Tomas Westerlundin johdolla leirille Kristianstadiin ja Suomessa pelaavista pelaajista koottu ryhmä puolestaan samaan aikaan valmentaja Ken Sireniuksen ja maalivahtivalmentaja Vanja Radicin johdolla Kisakallioon.

– Tähän järjestelyyn päädyttiin, kun kuulimme että karanteenimääräykset ovat edelleen voimassa, mutta leiri halutaan pitää eikä sitä voida siirtää. Seuraavan kerran kun kokoonnumme, edessä ovat jo karsinnat – olettaen toki, että ne pystytään aiotulla aikataululla pelaamaan, Westerlund viittaa MM-karsintaturnaukseen, joka on määrä pelata joulukuun alussa Turkissa.

– Ruotsin puolen leirille tulee yhdeksän pelaajaa ja pääsemme harjoittelemaan täällä myös Kristianstadin kanssa. Suomessa pelaavia pelaajia on sitten hiukan enemmän koolla Kisakalliossa Kenin vetämänä.

Siinä missä Ruotsissa kokoontuvista pelaajista käytännössä kaikki ovat vahvasti ehdolla karsintajoukkueeseen, Suomen ryhmässä on myös muutamia haastajia mukana. Ensikertalaisina kutsun mukaan ovat saaneet Stella Bruncrona, Linnea Harms ja Petra Gostowski.

– Haluamme antaa mahdollisuudet myös sellaisille pelaajille, jotka eivät ehkä tässä vaiheessa ole 16 ensimmäisen pelaajan joukossa. Leirille on kutsuttu muutamia nuoria tulevaisuuden pelaajia ja muutama hyvin lähellä maajoukkuepaikkaa oleva pelaaja, Sirenius kertoo.

Sekä Westerlund että Sirenius korostavat, että 30.9. – 3.10. järjestettävillä leireillä painotus on ennen kaikkea taktisella puolella.

– Se on tässä tilanteessa nyt ehdottomasti tärkeintä ja käymme tämän tietysti Kenin kanssa tarkkaan läpi. Kuntopuolen pelaajat pystyvät hoitamaan seurajoukkueissaankin, Westerlund sanoo.

– Oikeastaan ihan puhtaasti taktiseen puoleen keskitytään. Eihän tämä kaksiosainen leiri mikään ihannetilanne ole, mutta yritetään haastavassa tilanteessa löytää paras mahdollinen ratkaisu, Sirenius toteaa.

Leirille kutsutut pelaajat:

Ryhmä 1 (Kristianstad):

MV Linnea Back OV Helsingborg

MV Wilhelmina Wolff IFK Örebro

Emma Aarnio VästeråsIrsta

Nicolina Fredriksson

Lotta Kulju Boden Handboll

Ellen Norrgrann Nacka HK

Annika Näräkkä Tyresö

Ellen Voutilainen Skuru IK

Malin Wilén Tyresö

 

Ryhmä 2 (Kisakallio):

MV Stella Bruncrona SIF

MV Roosa Niemi HIFK

MV Kira Itkonen Dicken

Ingrid Degerth KyIF

Jessika Gammals Dicken

Petra Gostowski HIFK

Erica Gustafsson SIF

Linnea Harms GrIFK

Malena Heikkinen Dicken

Johanna Hilli GrIFK

Ella Holopainen HIFK

Jessi Laasio KyIF

Anna Lindholm Dicken

Annina Nyholm HIFK

Emilia Valkamo Dicken

Ida Väyrynen HIFK