MU20-joukkueelle kaksi voittoa ja yksi tappio Baltic Sea Cupista Tartosta

2004-2005-syntyneiden poikien käsipallomaajoukkue kokoontui 27.12.2023 harjoituspäivälle Turkuun ja matkasi sitten varhain torstaiaamuna 28.12.2023 kohti Viroa pelatakseen kolme maaottelua tiiviissä tahdissa.

MU20 Suomi – Liettua to 28.12.2023 klo 18.00 Tarto
Lopputulos 30-22 (14-12)

Vajaan 12 tunnin matkapäivän jälkeen Suomi kohtasi ensimmäisessä maaottelussaan Liettuan. Suomi löysi hyvän pelivireen otteluun heti alusta ottaen ottelussa 17 minuutissa 12-6 johdon. Suomen tiivis keskipuolustus pakotti toisteisesti Liettuan virheisiin, joista laitapelaaja Jooa Knaapinen rankaisi vastaan. Erän lopulla Suomen hyökkäyspelistä katosivat hieman tehot ja erätauolle mentiin tilanteessa Knaapinen 9, Suomi 14 ja Liettua 11.

Toisen puoliajan alussa Suomi lisäsi kierroksia ja palasi takaisin avanneeseen kokoonpanoon ratkaisten pelin tilanteeseen 20-12, kun jäljellä oli vielä 20 minuuttia. Pelin lopulla Suomi pääsi jakamaan vastuuta ja harjoittelemaan myös korkeampaa puolustusta. Muurin takana maalivahti Oliver Sandin hoiti omansa, jonka lisäksi pysäytti puolet Liettuan kahdeksasta 7m-hetiosta. Loppulukemat kirjattiin selvästi lukemin 30-22 ja muutaman vuoden takainen tappio Liettualle tuli täten kuitatuksi.

Maalintekijät: Jooa Knaapinen 12, Aaron Kronberg 3, Liam Ranta-Aho 3, Oskari Suopajärvi 3, William Malkamäki 3, Axel Sjöstedt 2, William Sjöholm 2, Jakob Meinander 1, Urho Viita 1,
Torjunnat: Oliver Sandin 12/29 41% ja Eetu Nokkala 4/9 44%
Suomen paras pelaaja: Jooa Knaapinen

MU20 Suomi – Viro pe 29.12.2023 klo 12.00 Tarto
Lopputulos 21-29 (9-19)

Toisen pelipäivän aamuna kentälle asteli silminnähden matkustamisen ja edeltävän illan onnistuneen pelin väsyttämä joukkue. Hyökkäyspäässä ottelun ensimmäiseen 20 minuuttiin kirjattiin 10 pallonmenetystä ja Viro tappoi ottelun vastahyökkäyksillä ja hyvällä hyökkäyspelaamisella lukemiin 14-3. Puoliajalle mentäessä Suomi sai hieman hyökkäyspelin juonesta kiinni, mutta puolustuspäässä avoimet ovet jatkuivat. Puoliaika 9-19 ansaitusti Virolle.

Toisella puoliajalla Suomi sopi omaan peliinsä muutamat harjoiteltavat teemat kontrapeliin ja puolustuspäähän, mutta voitosta ei tässä pelissä enää pelattu. Suomen parhaana palkittiin viivalla ja korkealla puolustuksessa hyvin raatanut William Malkamäki. Pelin jälkeen joukkue palasi hallille latautumaan paremmin seuraavan aamun otteluun.

Maalintekijät: Oskari Suopajärvi 5, Joel Hagström 3, William Malkamäki 3, Nicolas Reenpää 2, Xavier Björkström 2, Jakob Meinander 1, Jooa Knaapinen 1, Linus Lundqvist 1, William Sjöholm 1.
Torjunnat: OIiver Sandin 11/33 33% ja Alexander Segersven 1/7 14%
Suomen paras pelaaja: William Malkamäki

MU20 Viro B – Suomi la 30.12.2023 klo 11.00
Lopputulos 22-29 (14-14)

Lauantaiaamun kolmannessa pelissä kohdattiin Viron vanhoista miesten maajoukkuepelaajista ja muista pääsarjan nuorista pelaajista kasattu joukkue. Rutinoitunutta joukkuetta vastaan Suomi päätti pelata kurinalaista puolustuspeliä ja juoksemalla määrätä pelin tempoa. Ensimmäisellä puoliajalla Suomi puolusti hyvin ja juoksi vastaan, mutta 7 pallonmenetystä ja 10 tuhlattua heittopaikkaa kuudesta metristä pitivät pelin vielä tasaisena lukemissa 14-14.

Heti toisen puoliajan alussa Suomi alkoi saamaan palkintoa pelaamisestaan ja nykäisi nopeasti neljän maalin kaulan 16-20. Puolustuspäässä alettiin myös saada paremmin kiinni kokeiden pelaajien juonista ja maalivahti Alexander Segersven talletti vastustajan laitapelaajat takataskuunsa ottaen pelissä 13 torjuntaa tehoilla 48%. Loppulukemat kirjattiin 22-29 ansaitusti Suomelle tarkkuuden löydyttyä myös hyökkäyspäähän.

Maalintekijät: William Malkamäki 5, Jooa Knaapinen 5, William Sjöholm 4, Axel Sjöstedt 3, Oskari Suopajärvi 3, Aaron Kronberg 2, Liam Ranta-Aho 2, Urho Viita 2, Xavier Björkström 2, Jakob Meinander 1.
Torjunnat: Eetu Nokkala 2/10 20% ja Alexander Segersven 13/27 48%.
Suomen paras pelaaja: Alexander Segersven

Päävalmentaja Andreas Rönnberg nosti Suomen kehitysaskeleita esiin kolmen päivän leiritykseltä:
”Onnistuimme parantamaan erityisesti keskipuolustuksessa ja saimme Bilbaoon verrattuna siten myös enemmän torjuntoja. Kontrapelissä parannamme koko joukkueena ja olemme matkalla oikeaan suuntaan. On tärkeää, että saamme yhdessä enemmän maaotteluita – ne antavat koko porukalle paljon ja valmentajille enemmän tietoa, mitä hioa seuraavaksi!”