MU18 selätti Luxemburgin keskiviikkona

MU18 maajoukkue kampesi toiseen voittoonsa Luxemburgia vastaan loppulukemin 19-25 (9-9). Ensimmäisen puoliajan haparoinnin jälkeen, Suomi kasasi rivinsä ja otti ottelun haltuunsa toisella puoliajalla. Ottelu ratkaisu saatiin vasta 5 minuuttia ennen loppua Suomen kontrattua viiden maalin karkumatkalle.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi hyökkäsi haparoiden ja hyökkäykset menivät enemmän sivuttain kuin kohti vastustajan maalia. Läpiajojen ja heittopelien sijaan ratkaisut päätyivätkin pääosin harhasyötöiksi viivapelaajalle tai pallonmenetyksiin. Saaduista kuuden metrin maalipaikoista joukkue tuhlasi vielä ensimmäisellä puoliajalla puolet hyvin pelanneen vastustajan maalivahdin torjuntoihin. Omassa päässä maajoukkue pysyi kuitenkin maalivahti Suntilan torjuntojen ja maalipuiden ansioista pelissä mukana ja pääsi puoliajalle juonimaan uudet kuvionsa tasalukemissa 9-9.

Toisella puoliajalla Anton Koskue ja Liam Hagman ottivat joukkuetta reppuselkään tehden maaleja niin takaa kuin läpiajoista. Samalla penkiltä löytyneen laajuuden ansioista asemapuolustus alkoi tukea toisiaan ja Luxemburgin hyökkäys joutui vaikeuksiin. Suomi pääsi vihdoin muutaman maalin karkumatkalle noin kymmenen minuuttia ennen loppua ja kontrasi lopullisesti viiden maalin karkumatkalle viisi minuuttia ennen loppua.

Valmentaja Kai Elomaa korostaa etenkin joukkueen henkistä vahvuutta:

Kertoo joukkueesta paljon, että haastavan alunkin jälkeen luotetaan itseemme ja tehdään voittavia asioita ratkaisevilla hetkillä. Joukkue pystyy nousemaan vaikeastakin tilanteesta ensin rinnalle ja sitten ohi. Ansaittu voitto taistelun kautta! Sama asennelataus huomiseen Liettua-otteluun ja lähdetään kolmen voiton kanssa joulun viettoon!

Suomalaisista parastaan näytti Anton Koskue, joka teki toisen puoliajalla maalinsa tärkeillä hetkillä. Lisäksi Jooa Knaapinen toi aktiivisuutta ja oveluutta laitapuolustukseen. Katso ja kuuntele P04-maajoukkueen FB-sivuilta Anton Koskueen mietteet pelin jälkeen.

Turnaus päättyy torstaiaamuna 10.30 (suomen aikaa) kärkikamppailuun Suomi – Liettua.

Maalintekijät:

Hagman 4, Von Troil 4, Suopajärvi 4, Koskue 3, Knaapinen 3, Hagström 2, Reenpää 2, Suntila 1, Hofmann P. 1, Malkamäki 1

Ulosajot:

Suomi 4x2min: Reenpää 2x2min, Koskue, Hofmann P.
Luxemburg 3x2min

Maalivahdit

Telmo Suntila 52%
Oliver Sandin 25%

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.