MU18-joukkueelle karvas maalin tappio Liettuaa vastaan

MU18-joukkueen Four Nations turnaus päättyi niukkaan yhden maalin tappioon Liettuassa lukemin 27-28 (10-17). Kehnon ensimmäisen puoliajan jälkeen Suomi heräsi hurjaan taisteluun ja tuli toisella puoliajalla tasoihin, mutta ei aivan ohitse. Viimeisessä hyökkäyksessä Suomella oli mahdollisuus pelata lopputulokseksi vielä tasapelikin, mutta tällä kertaa turnauksen saldoksi kertyi kaksi voittoa ja yksi tappio.

Torstaiaamun ottelu lähti Suomen kannalta väärille raiteille etenkin hyökkäyspäässä, kun joukkue teki 13 pallonmenetystä ensimmäisen 30 minuutin aikana ja Liettuan taitavat yksilöt takoivat eron puoliajalle lukemiin 10-17. Hyökkäyspäässä Liettuan aktiivinen puolustaminen aiheutti alussa ongelmia ja omassa päässä taas hävittiin turhan monta 1v1-tilannetta, joista Liettua rankaisi kuuden metrin maalipaikoillaan.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Suomi, joka laski puolustuksen korkeutta ja pääsi kontraamaan vastaan. Pahimmillaan kymmenessä maalissa (10-20 35 min) käynyt ero alkoi kaventumaan ja Liettua pakotettiin käyttämään molemmat aikalisänsä lyhyen ajan sisään. Suomi kiri kontrapelillä vain 18 minuutissa kymmenen maalin tappioaseman tasoihin (25-25 53 min) palaten todella taistelemaan ottelun voitosta. MU18 pääsi vielä aikalisän jälkeen yrittämään ottelun viimeisessä hyökkäyksessä tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta Liettua onnistui pysäyttämään Suomen viivapelaajan viidessä metrissä juuri ennen peliajan päättymistä. Suomelle palkinnoksi vain vapaaheitto ja loppulukemat kirjattiin kovan taistelun jälkeen 27-28 Liettualle.

Suomen joukkueesta parastaan viimeisessä pelissä näytti kontrapelillään joukkuetta kirinyt Jooa Knaapinen. Suomi sijoittui Four Nations – turnauksessa toiseksi Liettuan taakse.

Päävalmentaja Jaakko Horelli oli tyytyväinen turnauksen antiin ja kokemuksiin:

Haluan kiittää joukkuetta loistavasta asenteesta ja työmoraalista. Saimme paljon uusia yhteisiä kokemuksia ja valmennusjohto sai vastauksia pelillisiin kysymyksiinsä. Joukkue näytti viimeisessä ottelussa mistä se on tehty, nousemalla kymmenen maalin takaa tasoihin. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti. Kuitenkin se kertoo paljon joukkueen potentiaalista ja kyvystä pelata tämän tason käsipalloa.

Kokonaisuudessaan nämä kuusi päivää joukkueen kanssa ovat vieneet meitä taas askeleen lähemmäs tavoitettamme elokuussa 2022, jolloin haluamme taistella noususta Euroopan kuudentoista parhaan joukkoon. Kiitos tukijoille ja hyvää joulua!

Joukkue aloitti kotimatkan Belgiasta klo 13.00 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle puolen yön aikoihin jouluaattoyönä.

Maalintekijät:

Knaapinen 8, Koskue 5, Suopajärvi 4, Von Troil 3, Reenpää 3, Malkamäki 2, Hagström 1, Hagman 1

Ulosajot:

Suomi 3x2min: Hofmann P., Ojala, Reenpää
Liettua 3x2min

Maalivahdit

Oliver Sandin 15/35 = 43%
Telmo Suntila 0/6

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.