Miesten maajoukkue kohti Hollanti-haastetta

Miesten maajoukkue kokoontui torstaina 12.1. Kisakallioon valmistautumaan viikonloppuna edessä oleviin Hollanti-maaotteluihin. Suomi kohtaa Hollannin kolmesti perättäisinä päivinä Karjaalla, Paraisilla ja Vantaalla.

Suomi sai hiukan jobinpostia alkuviikosta, kun ensin BK-46:n Oscar Kihlstedt joutui jäämään ryhmästä sivuun ja hänen tilalleen päävalmentaja Kaj Kekki kutsui mukaan SIF:n Ian Martinin. Ennen kokoontumista sivuun jäi vielä Cocksin Nico Rönnberg, jolle ei mahdollisesti korvaajaa oteta lainkaan.

– Luultavasti menemme 15 pelaajalla. Tässä on kuitenkin enää vain yksi harjoitus perjantaina ja sitten kolme ottelua. Vähän on vaikea kenenkään hypätä tässä kohtaa mukaan ja se voi lisäksi sotkea rytmiä, Kekki mietti torstai-illan harjoituksen jälkeen.

– Kolme kaveria kaikkineen on nyt kuitenkin periaatteessa avauksesta poissa (Kihlstedt, Koljonen, Rönnberg). Onhan se vähän hankalaa ja toivotaan samalla, ettei pelirasitus kasva kellään liian suureksi.

Hollanti-otteluitten teema on selvä, Suomi keskittyy syksyn otteluiden tapaan vain oman pelinsä kehittämiseen.

– Ehdottomasti. Painopisteinä meillä ovat nyt oma ylivoimapeli ja puolustaminen kun vastustajan maali on tyhjä, mikä nykykäsipallossa on kuitenkin aika yleistä. Lisäksi prässipeli puolustamisessa on asia johon keskitymme, Kekki luetteli.

Vaikka fokus on omassa pelissä, niin toki vastustaja ja sen taso tiedetään myös.

– Hollanti on ehdottomasti mielenkiintoinen vastustaja. Käytännössä sieltä tulee vastaan joukkueellinen Bundesliigapelaajia, mikä kertoo tasosta, Kekki muistutti.

Ottelut:
pe 13.1. Klo 19.00 Sisu Arena, Karjaa
la 14.1. Klo 17.00 PUIG, Parainen
su 15.1. Klo 13.45 Myyrmäen Urheilutalo, Vantaa

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.