Miesten käsipallomaajoukkue valmistautuu jo Kroatian kohtaamiseen

Suomen miesten käsipallomaajoukkue eteni MM-karsinnassa jatkoon, kun karsinnan kakkosvaiheen avauksessa vastaan arvottu Ukraina joutui luopumaan pelaamisesta maan tilanteen takia. Näin Suomi eteni suoraan seuraavaan vaiheeseen, jossa vastaan huhtikuussa asettuu Kroatia.

Suomen oli määrä pelata Ukraina-ottelut mutta joukkue leireili Kisakalliossa ja katsoo jo kohti Kroatia-otteluita.

– Ukrainan tilanne on tietenkin surullinen, tunnemme kaikki suurta myötätuntoa heitä kohtaan. Tilanne on heille hyvin vaikea ja surullinen, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren sanoo.

– Meille pelien peruminen toi mahdollisuuden pitää yhteinen leiri ja siirtää katseet seuraaviin otteluihin. Ne ovat meille tärkeitä pelejä. Meidän täytyy pelata parhaita vastaan, jotta pystymme kehittymään.

Lindgren painottaa samalla sitä, että kaikki mahdollisuudet hioa pelaamista yhdessä ovat joukkueen kannalta äärimmäisen tärkeitä.

– On tärkeä saada joukkue yhteen tällaiselle leirille. Jokainen päivä yhdessä on aina tärkeä. Käymme leirillä läpi muun muassa toistoja ja ajoituksia sekä hiomme pelissämme pieniä asioita. On tärkeä saada tästä suurin mahdollinen hyöty irti.

Vastassa on käsipallomaa maailman huipulta. Kroatia on kaksinkertainen olympiavoittaja ja tilillä on myös maailmanmestaruus vuodelta 2003. EM-kultaan Kroatia ei ole koskaan yltänyt, mutta on ollut kolmesti hopealla ja yhtä monta kertaa pronssilla. Aivan viimeisissä arvoturnauksissa kroatialaiset eivät ole kärkisijoituksiin yltäneet ja joutuvat sen myötä karsimaan MM-lopputurnaukseen pääsystä.

Kroatia tulee kuitenkin mukaan vasta edessä olevassa karsinnan viimeisessä vaiheessa, kun Suomi aloitti oman urakkansa jo viime vuoden puolella. Lindgren tietääkin mainiosti vastustajan tason.

– Yritämme pelata Kroatiaa vastaan mahdollisimman hyvät pelit. Tiedostamme, että vastassa on huippujoukkue ja -pelaajia. Odotan meidän pystyvän pelaamaan hyvin heitä vastaan ja antamaan 100 prosenttia.

– Tällaiset ottelut ovat tärkeitä, ja näemme niissä missä meillä on kehitettävää ja voimme saada paljon oppia tullaksemme paremmiksi.

Suomen ja Kroatian ensimmäinen kohtaaminen pelataan keskiviikkona 13.4. kello 19.00 Vantaan Energia Areenalla. Toinen osaottelu pelataan Varaždinissa Kroatiassa lauantaina 16.4. kello 18.00. Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteismaaleilla ja voittaja etenee tammikuussa 2023 Ruotsissa ja Puolassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Lippujen myynti alkaa maanantaina 21.3. klo 12.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.