Länsi voitti ensimmäisen aluejoukkueiden kohtaamisen 29-37

Pojat 2000 aluejoukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Riihimäellä 5.1.2014. Noin sadan hengen yleisö näki hyvätasoisen käsipallo-ottelun Urheilutalolla. Länsi voitti ottelun 29-37.

Ottelussa pelattiin 3 * 20 minuutin jaksoa, mikä mahdollisti laajan pelaajaringin peluuttamisen. Joukkueiden vastuuvalmentajat kommentoivat ottelua seuraavasti:

Etelän valmentajan Ville Viljasen mukaan ottelu oli ensimmäiseksi peliksi ihan hyvä suoritus joukkueelta. Poikia varmasti jännitti alussa esittelyt ym, mutta hermostuneisuus oli varmasti molemminpuolista. Itse pelissä alun 3-2-1-puolustus toimi todella hyvin, vaihtojen myötä ote katosi. Samalla hyökkäyspäässä alettiin tehdä isoja virheitä, joista Länsi kuittasi kovalla prosentilla vastahyökkäyksiä. Pudotettiin 6-0:aan, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Kuitenkin vähäinen yhdessä pelaaminen ja lukuisat vaihdot tekivät ottelusta vaikean. Daniel Segercrantz ja Miro Viitamäki olivat onnistujia, myös molemmat maalivahdit Lauri Arkko ja Marc Sundström selviytyivät ottelusta hyvin. Ensipeli takana, nyt tiedetään osa-alueet, joita aletaan parantaa.

Lännen valmentaja Teddy Nordling totesi, että jännitys näkyi alussa myös Lännen joukkueessa. Ensimmäisen jakson lopussa ja koko toisen ja kolmannen jakson ajan joukkuepuolustus toimi hyvin ja pääsimme kontraamaan useita maaleja. Usko puolustukseen toi rohkeutta myös hyökkäykseen, jossa pelaajat uskalsivat ottaa vastuuta ja tehdä ratkaisuja. Yhtenäinen hyökkäyspeli toimi parhaiten toisessa ja kolmannessa erässä. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin ja tekivät tärkeitä torjuntoja. Keväällä jatkamme joukkuepelin kehittämistä. ”Vi skall spela som kollektiv” on ohjenuorana.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Siuntio Cupissa perjantaina 16.5.2014 Siuntion palloiluhallissa.