Kristian Anderssonista uusi School Tour -manageri

Suomen Käsipalloliitto uudistaa School Tour -konseptiaan tukemaan mahdollisimman hyvin seuroja ja niiden tarpeita. Toiminnan kehittämiseksi liittoon palkataan koulukäynneistä vastaava School Tour -manageri. Pestin ottaa vastaan mm. miesten maajoukkueesta tuttu Kristian Andersson.

Koulukäynnit ovat jo kymmenen vuotta kuuluneet käsipallon merkittävimpiin pelaajarekrytointikanaviin. Vuositasolla toiminta tavoittaa 15 000–20 000 lasta.

Miesten maajoukkueessa ja HIFK:n liigajoukkueessa huoltajan ja hierojan roolissa tunnettu Kristian ”Krisu” Andersson aloittaa tehtävässä 12.11.2018. Krisun pitkä ja monipuolinen käsipalloura pitää sisällään rooleja aina pelaajasta juniorivalmentajaksi.

Sparta IF:n junioreissa 7-vuotiaana käsipallotaipaleensa aloittanut Krisu edustaa tällä hetkellä pelaajana HK PÖTSIÄ 1. divisioonassa ja valmentaa HIFK:n junioreita. Krisu on myös pyörittänyt jo useamman vuoden ansiokkaasti HIFK:n School Tour -toimintaa.

Pelaajauransa aikana Spartaa, Grania, Kiffeniä, Helsinki Giantsia sekä Suomen nuorten maajoukkueitakin edustanut Krisu puhkuu intoa uuden haasteen edessä.

”Lähden innoissani kehittämään junioritoimintaa. Käsipallo on lajina mahtava, joten on hienoa saada lapset innostumaan. Meillä on mahdollisuus kasvaa ja nousta mukaan menestyvien suomalaisten palloilulajien joukkoon. Cocksin näyttävä menestys Euroopassa antaa hyvän pohjan suomalaiselle käsipallobuumille”.

Tavoitteena uudet tuhatluvut

Suomen Käsipalloliiton koulutuspäällikkö Jaakko Horelli ja School Tour -manageri Kristian Andersson jalkauttavat uutta School Tour -konseptia seuroille.

”Samalla, kun rekrytoimme uusia pelaajia koulukäyntien avulla, haluamme tukea seurojen organisaatioita ja niiden kehittymistä. Lajimme kehityksen kannalta seurat ovat tärkeimmässä roolissa. Laadukas seuratoiminta takaa sekä jatkuvuuden että kehityksen”, Horelli kommentoi.

Käsipalloliitto aikoo kasvattaa harrastajamääränsä uusille tuhatluvuille. Tällä hetkellä harrastajia on 4200, joten kasvuvaraa riittää. Seuraavan kahden vuoden aikajänteellä liitto tavoittelee 20–30 prosentin kasvua.

”Tämä voidaan toteuttaa yhteistyössä vain seurojen kanssa. Samalla kartoitamme mahdollisuuksia uusien käsipalloseurojen perustamiseen”, Horelli toteaa.

School Tour osana strategiaa

Suomen Käsipalloliiton strategian yksi painopiste on lajin levittämisessä ja kasvattamisessa. School Tour -konsepti on tärkeä osa kokonaisuutta. Liiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen uskookin koulukäynteihin ja niiden kehittämiseen ja uusiin harrastajiin niiden myötä.

Lisätietoja

Päivi Mitrunen
Toiminnanjohtaja
+358 (50) 555 7384
paivi.mitrunen@finnhandball.net

Jaakko Horelli
Koulutuspäällikkö
+358 (40) 631 4154
jaakko.horelli@finnhandball.net

Kristian Adersson
School Tour -manager
+358 (40) 530 8351
kristian.andersson@finnhandball.net

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.