Kolme suomalaisseuraa mukana eurocupeista – Cocks suoraan European Leaguen lohkovaiheeseen

Kolme suomalaisseuraa on edustettuna seurajoukkueiden eurocupeissa kaudella 2021-22. Miesten joukkueista Riihimäen Cocks on mukana EHF European Leaguessa ja BK-46 EHF European Cupissa. Naisten puolelta Dicken on mukana EHF European Cupissa.

Suomen mestari Cocks haki suoraa paikkaa European Leaguen lohkovaiheeseen ja Euroopan liitto EHF on vahvistanut, että sen ranking-pisteet riittävät siihen. Näin ollen Cocksin ei tarvitse aloittaa urakkaa karsintavaiheesta. Tiedossa on vähintään kymmenen kivenkovaa lohkovaiheen ottelua eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan.

Viime kaudella Cocks oli mukana EHF European Cupissa ja selvisi kolmannelle kierrokselle. Sitä edelliset kaksi kautta seura esiintyi Champions Leaguessa. Nyt Champions Leaguen joukkuemäärä on rajattu 16 joukkueeseen, joten myös European Leagueen riittää todella kovia joukkueita. European Leaguen hallitseva mestari on SC Magdeburg Saksasta.

Dickenin naisten osalta kyseessä on joukkueen ensimmäinen esiintyminen eurocupeissa sitten kauden 1982-83. Tällöin joukkue osallistui silloiseen Champions Cupiin. Se on myös ainoa kerta, kun Dicken on osallistunut naisten eurocupeihin. Dickenillä olisi suomenmestarina ollut oikeus osallistua European Leagueen, mutta seura päätti hakea ns. downgreidausta European Cupiin. Tämä mahdollistaa esiintymisen omassa kotihallissa. Paikka on käytännössä selvä, sillä Suomella on kolme maapaikkaa European Cupissa, mutta ei muita hakijoita Dickenin lisäksi.

BK-46 on myös pitkästä aikaa mukana eurocupeissa. Seura ilmoittautui jo viime kaudella miesten European Cupiin, mutta joutui silloin vetäytymään kilpailusta koronapandemian seurauksena. Viime kauden Suomen Cup-mestari ja  pronssijoukkue osallistui edellisen kerran eurocupeihin (EHF Cup) kaudella 2003-04.

EHF julkistaa kaikki European Leaguen ja European Cupin joukkueet 13.7. ja arvonta suoritetaan 20.7. klo 12.00 Suomen aikaa. European Leaguen ensimmäinen lohkovaiheen ottelu pelataan 19.10. Naisten ja miesten European Cup starttaa osallistujamäärästä riippuen todennäköisesti 16.-17.10.

EHF:n seurajoukkuekilpailut arvojärjestyksessä:

EHF Champions League
EHF European League
EHF European Cup

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.