Kauden 2021-22 lisenssit ja vakuutukset hankittavissa

Kauden 2021-22 lisenssit ja lisenssivakuutukset ovat hankittavissa 1.7. alkaen. Lisenssit ja vakuutukset -sivulle on koottu kaikki olennainen tieto: https://finnhandball.net/kilpailutoiminta/lisenssit-ja-vakuutukset/

Liiton sarjoissa (myös haastajasarjat) pelaavien kilpalisenssin ohella on tarjolla kaiken ikäisille turnauslisenssi (vain seurojen järjestämiä turnauksia pelaaville) sekä kerholisenssi (vain oman seuran toimintaan osallistuville).

Lisenssin oheen on mahdollista lunastaa vakuutus, joka luo turvaa loukkaantumistilanteissa niin peleissä kuin harjoituksissakin. Alle 12-vuotiaiden osalta vakuutus kattaa kaikkien lajiliittojen lisenssin alaiset lajit.

Lisenssien ja vakuutusten hinnat ovat muutoin samat kuin edellisellä kaudellakin, mutta minien kilpa-/turnauslisenssin hinta on puolitettu 23 euroon.

LISENSSIVAKUUTTAJA

Käsipalloliitto solmi keväällä 2020 yhteistyösopimuksen vakuutusmeklari Aon Finland Oy:n kanssa, jonka tehtäväksi tuli kilpailuttaa käsipallon lisenssivakuutus. Kilpailutuksen tulosten perusteella Liitto valitsi lisenssivakuuttajaksi Chubb European Group SE, sivuliike Suomessa. Sama vakuuttaja jatkaa kaudella 2021-22.

Valinnassa vaikuttivat useat seikat, joiden osalta kentältä/pelaajilta on tullut muutostoiveita. Vaihdon myötä on saavutettu mm. seuraavia etuja:

  • Jatkossa pelaaja voi itse valita lääkäriaseman ja hoitopolun.
  • Käsipalloliitto saa paremmat mahdollisuudet pitää vakuutuksen hinta vakaana ja mielellään saada kustannusta jopa alemmas. Lisenssivakuutusten hinta saatiin heti kaudella 2020-21 alemmas kuin edellisenä kautena, eikä hintoja nostettu kaudelle 2021-22.
  • Lisenssivakuutukseen tarjotaan nyt myös vaihtoehto, jossa leikkaukset hoidetaan julkisella sektorilla, mikä osaltaan mahdollistaa edullisemman vakuutusmaksun.
  • Ratkaisun myötä tulee mahdolliseksi kerätä ja analysoida paremmin vahinkoihin liittyvää dataa ja käyttää tietoa hyväksi harjoitusmenetelmien kehittämisessä vähemmän riskialttiiksi.

Lisenssi ja siihen liittyvä vakuutus ostetaan edelleen SuomiSportin kautta ja esimerkiksi toimintaohjeet vahingon sattuessa löytyvät lisenssit ja vakuutukset -sivulta.