Käsipallon miesten EM-karsintojen lohkoarvonta torstaina Trondheimissa

Käsipallon miesten vuoden 2020 EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvotaan torstaina 12.4. Trondheimissa, Norjassa.

Norjassa, Ruotsissa ja Itävallassa pelattavaan lopputurnaukseen on kolmen isäntämaan lisäksi paikkansa varmistanut jo hallitseva Euroopan mestari Espanja. Vuoden 2020 EM-lopputurnaus pelataan ensi kertaa 24 maan turnauksena, joten karsinnoissa haetaan vielä 20 maata lopputurnaukseen.

Lohkovaiheessa mukana on 32 maata, jotka arvotaan kahdeksaan neljän joukkueen karsintalohkoon. Arvonta suoritetaan rankingiin perustuvista karsintakoreista siten, että jokaiseen lohkoon arvotaan yksi maa kustakin neljästä karsintakorista. Suomi on arvonnassa karsintakorissa 4.

Ennen karsinnan alkua arvotaan vielä tasapisteissä rankingissa olevista Bosnia-Hertzegovinasta, Hollannista ja Portugalista kaksi koriin 2 ja yksi koriin 3. Lisäksi varsinaiseen arvontaa vaikuttaa se, että Euroopan käsipalloliitto EHF:n päätöksen mukaan Serbiaa (kori 2) ja Kosovoa (kori 4) ei voida sijoittaa samaan karsintalohkoon.

Kaikista kahdeksasta karsintalohkosta kaksi parasta etenee EM-lopputurnaukseen ja lopputurnauspaikan saa lisäksi neljä parasta lohkokolmosta, joiden vertailu tehdään lohkojen ykkösiä ja kakkosia vastaan pelattujen otteluiden tulosten perusteella.

Karsintalohkot pelataan kolmessa kahden ottelun ryppäässä, ensimmäinen lokakuussa 2018, toinen huhtikuussa 2019 ja viimeinen kesäkuussa 2019.

Arvonta Trondheimissa alkaa torstaina kello 20.00 Suomen aikaa.

 

https://www.eurohandball.com/article/30492