TSUA logo 2021

Käsipallon ja korkeakouluopintojen yhdistäminen Turun seudun Urheiluakatemiassa

Turkuun korkeakouluopintojaan suunnittelevan käsipalloilijan on mahdollista hakea Turun seudun Urheiluakatemian korkea-asteelle. Urheilun ja opintojen yhdistäminen korkeakouluopiskelijoille onnistuu Turun yliopistossa, Åbo Akademissa ja Turun ammattikorkeakoulussa, jotka toimivat yhteistyössä urheiluakatemian kanssa. Korkeakoulujen yhteishaku on avoinna keväällä aina maaliskuun lopulla.

Korkeakoulussa opiskelevan käsipalloilijan on mahdollista osallistua käsipallon lajiryhmän aamuharjoituksiin 1-4 kertaa viikossa, osallistua urheiluakatemian fysiikkavalmentajien ominaisuusharjoituksiin tai suorittaa oheisharjoittelua joko omatoimisesti tai lajivalmentajan ohjauksessa koulupäivien lomassa.

Lue Åbo Akademiin kemiantekniikkaa lukemaan tulleen Peik Sjöblomin mietteistä ja akatemian mahdollisuuksista: Esittelyssä Peik Sjöblom | Turun seudun urheiluakatemia

Urheiluakatemia mahdollistaa määrätietoisen harjoittelun

Turkulaisessa korkeakoulussa opiskelevalle käsipalloilijalle urheiluakatemia tarjoaa mm. maksuttomat oheisharjoittelutilat lähellä oppilaitoksia ja akatemian asiantuntijaverkoston käyttöönsä. Urheiluakatemian asiantuntijapalveluihin sisältyy mm. hieronnat, fysioterapia- ja lääkäripalvelut sekä tarvittaessa lisätukea urheilijan opintojen ohjaukseen.

Urheiluakatemian korkea-asteen jäsenyys myönnetään vuodeksi kerrallaan ja on urheilijalle maksuton.

Turussa urheiluakatemian käsipallon lajiryhmän toiminnasta ja koordinoinnista vastaa Aku Kuusisto yhteistyössä akatemian ominaisuusvalmentajien, asiantuntijoiden ja huippu-urheilukoordinaattoreiden kanssa.

Ammattikorkeakoulussa harjoittelun voi lukea osaksi opintoja

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelevan ja urheiluakatemiaan valitun opiskelijan on mahdollista suorittaa urheiluakatemian valmennuksena vähintään 15 ja enintään 30 opintopistettä urheiluvalmennuskokonaisuuksia, jotka hyväksiluetaan suoraan ammattikorkeakoulututkintoon.

Lisätietoa Turun seudun Urheiluakatemian korkea-asteelle hakemisesta: Huippu-urheilijan haku Turun seudun Urheiluakatemiaan | Turun seudun urheiluakatemia

Lisätietoa TSUA:n käsipalloryhmän toiminnasta:

Aku Kuusisto
+358445180299
aku.kuusisto@edu.turku.fi

Turun seudun Urheiluakatemia Käsipalloliiton sivuilla: Turun seudun Urheiluakatemia – Suomen Käsipalloliitto (finnhandball.net)

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten opiskelijavalinnan tuloksia julkistetaan kesäkuun loppupuolella. Hae mukaan Urheiluakatemiaan!