Käsipalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jari Laine

Suomen Käsipalloliitto on saanut uuden puheenjohtajan kolmivuotiskaudeksi 2022-2024. Jari Henttosen 12 puheenjohtajavuoden jatkajaksi valittiin sunnuntaina 28.11.2021 pidetyssä syysliittokokouksessa seurojen äänestyksen perusteella Jari Laine.

Jari Henttosen 12-vuotinen ura liittohallituksen puheenjohtajana päättyy vuodenvaihteessa. Jo 1970-luvulla ensimmäisistä treeneistä alkanut käsipalloura tulee nyt eräänlaiseen maaliin – käsipalloelämän samalla jatkuessa. ”Tämä on ollut uskomaton matka”, Henttonen summaa.

”Voin siirtää tehtävän haikein ja hyvin mielin eteenpäin. Olemme kasvaneet varteenotettavaksi lajiliitoksi, joka on hyvässä kunnossa ja jossa on hieno tekemisen meininki. Vaikka siirryn katsomon puolelle, pukukoppifiilistä ei tarvitse jättää, sillä työ jatkuu kansainvälisillä kentillä nelivuotiskauden 2021–2025 ajan Euroopan käsipalloliiton EHF:n riveissä miesten Nations Committeen jäsenenä.”

Onnea uudelle liittohallitukselle

Urheilumuseossa Helsingissä pidetyssä syysliittokokouksessa äänestettiin puheenjohtajasta kahden ehdokkaan, Jari Laineen ja Jari Viidan, välillä. Paikalla oli 21 jäsenseuraa, jotka edustivat 101 ääntä. Jari Laine tuli valituksi äänin 72-23. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Björn Siggberg.

Lisäksi liittokokouksessa valittiin kolme hallituksen jäsentä: kolmivuotiseksi kaudeksi Laila Andersson ja Mikko Koskue sekä yksivuotiseksi kaudeksi Petri Heino. Liittohallituksessa jatkavat Annika Helin-Pohjola, Petri Peltoniemi ja Jessica Ranta-Aho.

”Haluan onnitella uutta hallitusta sekä kiittää puolestani kaikkia käsipallon parissa toimineita ja toimivia ihmisiä, seuroja, yhteistyökumppaneita sekä muita sidosryhmiä, joiden kanssa olen päässyt tekemään vuosien saatossa yhteistyötä”, Henttonen korostaa.

”Jos jotain eväitä haluan uudelle hallitukselle tarjoilla, niin sanoisin, että pitäkää talous tasapainossa, vaalikaa hyvää hallintotapaa, muistakaa eettiset arvot, nuoret, yhteisöllisyys ja yhteistyö sekä uskaltakaa unelmoida.”

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jari Laine kiittää seuroja luottamuksesta. ”Hyvältä tuntuu tehdä tietynlainen comeback lajin pariin”, nuorten ja miesten maajoukkueissa sekä SM-sarjassa toistakymmentä vuotta aikanaan pelannut ja käsipallojunioreitakin vuosia valmentanut Laine kommentoi.

”Koska olen saanut itse lajista niin paljon, voin nyt antaa suomalaiselle käsipallolle jotain takaisin. Unelmien tulee olla kunnianhimoisia, joten haluan tuoda käsipallon kaikkien suomalaisten tietoisuuteen. Työ etenee pienin askelin ja ketju kerrallaan juniorityöstä alkaen.”

Hallituksen puheenjohtajana Nuorisosäätiössä sekä sen tytäryhtiöissä toimiva Laine tunnustautuu tiimipelaajaksi, joka korostaa avoimuutta, vastuullisuutta, seuroissa tehtävää työtä sekä yhteistyötä myös muiden lajien kanssa. ”Käsipallo on liian pieni laji, jotta voisimme olla tekemättä yhteistyötä. On tärkeää rakentaa yhdessä pitkäjänteistä näkemystä vuosikymmenien päähän”, Laine sanoo.

Varapuheenjohtajaksi valittu yrittäjä-toimitusjohtaja Björn Siggberg on samoilla linjoilla käsipallon tulevaisuutta ajatellen. ”Lähden siitä, että meidän pitää saada lisää pelaajia, mikä käy käsi kädessä sen kanssa, että saamme myös lisää uusia katsojia otteluihin. Tärkeitä asioita itselleni ovat organisaation rakentaminen ja yhteistyösopimusten luominen. Koska liiton talous on kunnossa, tästä on hyvä lähteä eteenpäin.”

 

Syysliittokokous_2021_Kokousaineisto

Syysliittokokous_2021_Pöytäkirja

 

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.