Naisten maajoukkue päätti turnauksen niukkaan tappioon

Suomi kohtasi Bilbaon kv-turnauksen kolmannessa ja viimeisessä ottelussaan MM-kisoihin valmistautuvan Argentiinan.

Päävalmentaja Tomas Westerlund:

Ottelu Argentiinaa vastaan oli tähän mennessä paras valmennuskaudellani. Pelasimme puolustuksessa loistavasti 1. erässä ja maalivahti Minttu Wolff loisti torjunnoillaan. Hyökkäyspäässä toteutimme sovittuja kuvioita. Toisessa erässä Argentiina pääsi hieman liian helpolla tasoihin mutta taistelimme hyvin ja ottelu olikin tasainen loppuun asti. Heidän maalivahtinsa teki lopussa muutaman erittäin hyvä torjunnan ja Argentiina oli maalin johdossa kun viimeinen peliminuutti alkoi. Saimme pelattua pallon meille hyvällä puolustuspelillä, ja meillä on mahdollisuus tasoittaa ottelu mutta viimeinen heitto suuntautuu niukasti tolpan väärällä puolelle.

Jos katsoo turnausta kokonaisuutena, tämä viimeinen ottelu oli ehdottomasti meidän paras ottelumme, vaikka hävisimmekin.

Olen tyytyväinen Bilbaon turnaukseen kokonaisuutena, tämä leiriviikko on antanut meille paljon. Joukkueenjohto on ollut suureksi avuksi minulle ja joukkueelle. On ollut myös hienoa nähdä, että nuoret pelaajat täyttivät hienosti paikkansa, kun saivat peliaikaa.

Turnauksesta jäi hyvä fiilis ja tästä meidän on hyvä jatkaa työtä tämän nuoren joukkueen kanssa.

Pelaajien kommentit:

Emma Aarnio:

Päivän ottelussa pyrimme tekemään sen mitä oli sovittu ja mielestäni onnistuimme taktiikassa. Pelasimme kovalla asenteella ja hyvällä temmolla, voitimme myös irtopalloja. Palaamme hyvin puolustukseen ja lähdemme vahvasti hyökkäyksiin, olen tyytyväinen koko joukkueen asenteeseen sekä tässä ottelussa että koko turnauksessa.

Nicolina Fredriksson:

Mielestäni tämä oli meidän paras ottelumme tässä turnauksessa, vaikka hävisimmekin harmittavasti maalilla, tappio maistuu katkeralta. Taistelimme joukkueena emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Kaikki pelaajat ovat sitoutuneet tekemään töitä joukkueen eteen. Tuntuu erittäin hyvältä saada pelata tällaista vastustajaa vastaan.

Maalivahti Wilhelmina Wolff:

Hyvä ottelu, etenkin 1. puoliaika, jolloin puolustus auttoi minua torjumaan vedot. Teimme sen, mistä ennen ottelua keskusteltiin: asenne oli kohdallaan ja taistelimme kaikista palloista. Toinen erä oli meille hieman vaikeampi ja vastustaja voitti lopulta maalilla. Silti olen ylpeä joukkueen panoksesta sekä kentällä että vaihtopenkillä. Tuntui oikein hyvältä pelata.

 

Suomi-Argentiina 24-25 (15-10)

Suomen maalintekijät:

Emma Aarnio 9

Nicolina Fredriksson 5

Ella Holopainen 5

Ellen Voutilainen 3

Matilda Peitsaro 1

Linn Wentzel 1

 

2 min. ulosajot

Suomi:

Emma Aarnio x 1

Ella Holopainen x 2

Nicolina Fredriksson x 1

Argentiina x 2

7 m heitot

Suomi 2/2

Argentiina

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.