Käsipallo on sopivanhintainen harrastus – ainakin toistaiseksi

Käsipalloliitto kysyi juniorikäsipalloilijoiden vanhemmilta käsipalloharrastuksen kustannuksista viime keväänä kotisivuilla auki olleessa kyselyssä. Lasten ja nuorten urheiluharrastuksien kustannukset ovat olleet nousussa viimeisten vuosien aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriö on äskettäin selvittänyt lasten harrastamisen kustannuksia. Käsipallo ei ollut mukana tässä tutkimuksessa, joten Käsipalloliitto päätti ottaa selvää oman lajinsa junioriharrastamisen kustannuksista.

Kyselyyn vastasi 208 vanhempaa. Vastausten lukumäärää voidaan pitää kohtuullisena otoksena. Suomessa on noin 2600 junioripelaajaa.

Kyselyn mukaan juniorikäsipalloharrastukseen kuluu vuosittain noin hieman reilu 2000 euroa / lapsi. Summissa oli todella paljon vaihtelua ja vastauskäytännöt kirjavia, joten luku on suuntaa antava. Suurin osa vastaajista totesi, että käsipallo on sopivanhintainen harrastus.

Katso loput tulokset tulosraportista: Kasipallon harrastamisen kustannukset loppuraportti

OKM:n tekemä kustannustutkimus suurimmista lajeista on nähtävillä tässä raportissa.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.