In Memoriam Risto Jäntti (1953-2015)

Spartan pitkäaikainen valmentaja Risto Jäntti menehtyi äkillisesti viime viikonloppuna purjehdusonnettomuudessa.

Risto Jäntti oli mukana käsipallossa yli 50 vuotta. Hän pelasi Karhun Pojissa monet vuodet ja hän teki 54 maalia 20 SM-ottelussa (KaPo kaksi kautta SM-sarjassa).

Peliuransa jälkeen hän toimi pitkään mm. Spartan valmentajana. Vuonna 2011 hän oli naisten joukkueen 2. valmentaja kun Sparta voitti Suomen mestaruuden. Osa Spartan junioreista on aloittanut pelaamisen Riston innoittamana, sillä hänellä oli tapana kerätä naapuriston lapset isoon autoonsa ja kuljettaa näin koko joukkueellinen harjoituksiin Pirkkolaan.

Moni muistaa Riston myös lääkärinä eri otteluissa sillä kotimaassa pelattujen maaotteluiden lisäksi hänellä oli tapana vaimonsa kanssa matkustaa myös ulkomailla pelattuihin maaotteluihin. Niissä hän pisti tarvittaessa maajoukkuepelaajien olkapäitä ja sormia paikalleen. Viimeisimmät pelit he katsoivat paikan päällä tänä keväänä Portugalissa, kun naiset olivat harjoitusturnauksessa sekä Itävallassa, kun miehet kohtasivat Itävallan.

Naisten maajoukkue pelaa perjantaina EM-karsintapelin Kosovoa vastaan surunauha hihassa, ennen ottelua pidetään hiljainen hetki Riston muistoksi.

Suomen Käsipalloliitto muistaa lämmöllä Ristoa ja kunnioittaa hänen muistoaan sekä ottaa osaa läheisten suureen suruun.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.