HIFK saa puolalaisjoukkueen vieraaksi Challenge Cupin toisessa osaottelussa

Tämän syksyn ainoan käsipallon kansainvälisen naisten ottelun Suomessa tarjoavat hallitseva Suomen mestari HIFK ja puolalaisjoukkue Pogon Baltica Szczecin kun joukkueet kohtaavat sunnuntaina Challenge Cupin toisessa osaottelussa.  Ensimmäinen osaottelu pelattiin Puolassa viime viikonloppuna ja Pogon Baltica Szczecin voitti kohtaamisen selvästi luvuin 40-21. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee kumpi joukkue etenee seuraavalle kierrokselle.

Pogon Baltica Szczecin näytti ensimmäisessä ottelussa kuinka suuri ero ammatti- ja harrastekäsipallossa on. Vastustajajoukkueessa moni pelaa ammatikseen, lisäksi kolme pelaajaa edustaa Puolan maajoukkuetta ja yksi Valko-Venäjää. Puolalaisjoukkue on tällä hetkellä omassa sarjassa kuudentena.

Naiskäsipallo on suosittu laji Puolassa. Runsaat 3300 katsojaa oli tullut seuraamaan joukkueiden ensimmäisestä kohtaamista.

– Saamme mahdollisuuden mitata taitojamme oman kotiyleisön edessä. Edellisessä kohtaamisessa vastustajat rankaisivat meitä kaikista huonoista heitoistamme. Liian iso osuus puolalaisten maaleista tehtiin nopeista vastahyökkäyksistä joihin emme ehtineet mukaan. Sunnuntaina olemme valmiita uuteen peliin ja nopeampaan tempoon, tulemme pelaamaan kurinalaisemmin sekä hyödyntämään heittopaikat paremmin, kertoo HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm. HIFK odottaa innolla seuraavaa kohtaamista. Pelaajat kehittyvät kun saavat pelata tämänkaltaisia kansainvälisiä otteluita, ja mikäs sen parempaa kuin oman kotiyleisön edessä, Lindholm lähettää terveiset Suomen käsipallon ystäville.

HIFK – Pogon Baltica Szczecin su 23.11. klo 16.00 Pirkkolan palloiluhalli

Liput: 15 € aikuiset, 5 € alennusryhmät.

Lisätiedot:

Joukkueenjohtaja

Niclas Berg
niclas.berg@daimler.fi
p. 0400 506 726

Tiedottaja

Nicole Stambej
nicole.stambej@gmail.com

p. 040 543 8909

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.