Ei oikein mennyt putkeen

Qatar2015

Turkki – Suomi  25 – 19  (11-9)

Elämässä on aina välillä hetkiä jotka haluaisi nopeasti unohtaa. Tämäniltainen ottelu Turkkia vastaan on varmasti yksi sellainen rupeama jota Suomen joukkue ei kauan halua muistella. Suomea vietiin alkuhetkistä lähtien eikä siinä pyristelyt auttaneet. Toivotaan kuitenkin että peli antoi ajattelemisen aihetta.

Turkki tuli otteluun ryminällä. Suomalaisilta yritettiin heti alkuun ottaa luulot pois fyysisellä pelillä. Turkkilaisten puolustus jyräsi jokaisen joka oli vähänkin lähituntumassa. Varoituksia tuli ja reilun kolmen minuutin kohdalla jopa suora punainen. Tämä suihkumääräys pudotti hieman turkkilaisten intoa, mutta tarkoitus oli saavutettu.

Suomen hyökkäyspeli saatiin romutettua ja se tökkikin sitten lähes koko pelin. Paljon varmasti kertoo se että ensimmäinen maali tehtiin vasta pelikellon näyttäessä 12’15’’. Hätä ei sinänsä ollut mitenkään suuri sillä maalieroa ei ollut kuin kolme kappaletta. Suomi pysyi jonkun aikaa mukana vauhdissa, ja päästiin jopa tasoihin, mutta sitten syyllistyttiin jälleen hyvin alkeellisiin virheisiin. Tauolle mentäessä Turkki johti kahdella maalilla.

Toisen erän alussa Suomi sai tehtyä pari kavennusmaalia, mutta sitten turkkilaiset karkasivat omille teilleen. Suomella oli muutaman minuutin jaksoja kun palloa liikuteltiin ja maalejakin tehtiin, mutta se viimeinen taistelukipinä uupui. Vastuuta ei tahtonut oikein kukaan ottaa ja tuskallisen työn takana oli maalien saanti. Mainittakoon että epäonnistuneita heittoja maalia kohti oli ottelun aikana 26 kappaletta. Suurimman osan torjui Turkin maalivahti. Loput heitot kolistelivat tolppia tai menivät ohi maalin.

Lieneekö syy suomalaisten vaisuun pelaamiseen tiheä pelirytmi, turkkilaisten fyysinen kolistelu tai jonkin asteen turhautuminen, sitä on vaikea sanoa, mutta tänään oli se päivä ettei oikein mikään onnistunut. Georgia tulee varmasti intoa täynnä lauantain peliin. Siihen mennessä pitäisi rivit saada taas ojennukseen

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.