#35 Teemu Tamminen: ”Meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus kisoihin”

Miesten maajoukkue jatkaa EM-karsintoja 4.5. kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Alla on voitto Itävallasta ja tappio jatkokarsintalohkon ennakkosuosikki Espanjalle.

Itävallan kaataminen karsintojen avausottelussa vieraskentällä pani lohkon ennakkoasetelmat kertaheitolla uusiksi ja Suomella on EM-lopputurnauspaikka sananmukaisesti omissa käsissä.

– Odottavin mielin tässä ollaan toukokuun alkua ajatellen. Vähän on jännitystäkin jo, mutta kaikkiaan hyvä fiilis. Meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus päästä EM-kisoihin saakka, loukkaantumisia ei ole ja kaikki sikälikin hyvin, Teemu Tamminen miettii.

Karsintojen alku oli sikäli erikoinen, että erinomaista Itävalta-ottelua seurasi selkeä tappio kotona Espanjalle, eikä esitys ollut lähellekään samaa tasoa.

– Otettiin loistava voitto Itävallasta, mutta sitten matka takaisin Suomeen ja valmistautuminen Espanja-peliin meni jotenkin vähän yli, eikä oikeastaan kukaan siinä pelissä onnistunut, Tamminen muistelee.

– Positiivisella mielellä katsotaan kuitenkin tulevaan, kaikki on mahdollista.

Kotiyleisöstä kahdeksas pelaaja

Suomi isännöi Bosnia-Hertsegovinaa torstaina 4.5. Vantaan Energia Areenalla ja maat kohtaavat jo kolme päivää myöhemmin bosnialaisten kotikentällä. Tamminen pitää asetelmaa Suomelle jopa varsin otollisena.

– Bosnia on minulle vielä aika tuntematon vastustaja; pari pelaajaa sieltä tiedän ja kovia pelimiehiä ovat kumpikin. Jos Bosnia tulee vähänkin takki auki meitä vastaan, meillä on hyvä mahdollisuus yllättää heidät ja se avaa lisää mahdollisuuksia, Tamminen puntaroi.

– Jos pystymme kotona voittamaan, se vie meiltä painetta vierasottelusta ja vastustajan paineet puolestaan vain kasvavat. Jos heillä peli kotona sitten vähänkin takkuaa, niin varmasti kotiyleisöltä tulee palautetta ja se pelaa taas meidän pussiimme.

Liikaa asioiden edelle Tamminen ei kuitenkaan halua mennä. Fokus on täysin ensin kotiottelussa ja Cocksin maalitykki toivoo, että kotiedusta pystytään todella ottamaan kaikki irti.

– Itselleni kotiyleisöllä on ehkä kaikkein suurin merkitys pelaamisen suhteen. En pidä pelaamisesta hiljaisessa hallissa, Tamminen sanoo.

– Energia Areenalle mahtuu väkeä ja toivon todella, että puhutaan sellaisesta 3000 katsojasta, jotka olisivat meille todellakin se kuuluisa kahdeksas pelaaja. Lupaamme katsojille vastapainoksi, että kaikki pannaan peliin ja taistellaan voitosta ensimmäisestä viimeiseen sekuntiin.

EM-karsintaottelu Suomi – Bosnia-Hertsegovina Vantaan Energia Areenalla torstaina 4.5. kello 18.30. Pääsyliput ennakkoon: https://www.lippuagentti.fi/event/view?id=2500

Karsintalohkojen tilanteet ja otteluohjelmat EHF:n verkkosivuilla: https://www.eurohandball.com/ech/men/2018/round/2/Qualification+2

hummel

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.