T98:lle maukas voitto ja karvas tappio

Suomen tyttöjen WU18 maajoukkue (T98) aloitti tänään urakkansa European Open -turnauksessa Göteborgissa. Suomi pelaa alkusarjassa neljä ottelua, joista tänään oli vuorossa ensin aamupäivällä Itävalta ja iltapäivällä Hollanti.

Ensimmäisen päivän saldona voitto Itävallasta 16-12 ja tappio Hollannille 27-12. Huomenna tiistaina Suomi kohtaa viimeisissä alkusarjan peleissä aamulla klo 9:00 Ranskan ja heti perään päivällä klo 12:00 Georgian.
Alkusarjan pelien lopputulokset ratkaisevat joukkueemme loppuviikon peliohjelman.

image

Suomi – Itävalta 16-12 (7-5)

Suomen tytöt saivat pelinsä rullaamaan pienen alkujännittyksen jälkeen. Joukkue lähti heti alusta asti puolustamaan kovaa itävaltalaisia vastaan ja hyökkäyksessäkään armoa ei annettu. Itävalta sai alun säikähdyksen jälkeen hieman peliään kasaan, mutta Suomen tyttöjen kurinalainen duuni teki sen, että vastustaja ei koko pelin aikana päässyt kahta maalia lähemmäksi.
Erikoisuutena pelissä oli, että maalissa hyvin pelannut Wilhelmiina Wolff teki ensimmäisen maaotteluosumansa pitkällä avauksella, vastustajan maalivahdin pelatessa kentällä ns. reikäpaita päällä.
Lopputulokseksi kirjattiin avauspelistä maukas 4 maalin voitto.

Maalintekijät
Emma Aarnio 3, Jenna Alakari, Ingrid Degerth, Adriana Jakimova, Corinna Jensen, Aino Pietiläinen ja Ellen Voutilainen 2, Wilhelmiina Wolff 1

Tuomareina: Bjarki Boasson (ISL) ja Gunnar Gustafsson (ISL)
EHF delegaatti: Tatjana Medved (SRB)

image

Hollanti – Suomi 27-12 (14-4)

Hollanti otti Suomen tytöiltä luulot pois heti alkuvihellyksestä lähtien. Hollannittarien vauhti, kovuus ja pelinopeus ei antanut suomalaisille mitään saumaa rakentaa omaa peliään. Päävalmentaja Tommy Suoraniemen ottama aikalisä ajassa 3:05 ei herättänyt täysin joukkuetta. Suomi sai avattua maalitinsä vasta ensimmäisen erän puolivälissä ajassa 12:40. Avausmaalin jälkeen tytöt hieman piristyivät ja saivat uskoa omaan tekemiseensä ja pääsivät haastamaan vastustajaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.
Toinen erä kuitenkin edelleen mentiin hollantilaisten komennossa ja lopputulokseksi kirjattiin karvas 15 maalin tappio.
Tuoreelle T98 rinkiläiselle, Elin Symekselle kirjattiin pelissä ensimmäinen maaottelumaali. Onnittelut Elinille tästä!

Maalintekijät
Ellen Voutilainen 5, Emma Aarnio 4, Alexandra Karsten, Miisa Palkoranta ja Elin Symes 1

Tuomareina: Iulian Ionut Ghita (ROU) ja Theodor-Sebastian Topliceanu (ROU)
EHF delegaatti: Gunnar K. Gunnarsson (ISL)

2016.05.15_europeanopen_logo

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.