T98 European Open alkusarja pelattu

Tänään Suomen tytöillä oli vuorossa heti aamulla peli Ranskaa vastaan ja puolen päivän aikaan vastaan asettui Georgia. Ranska aamupelissä osoittautui odotetun kovaksi vastustajaksi ja tappio tuli lopulta selkein lukemin 11-22.

Päivän toisessa ja alkusarjan viimeisessä pelissä vastaan asettautui Georgia. Pelissä oli panosta mukana kun Suomi kamppaili pääsystä lohkokolmoseksi. Todella kuuman ja kiihkeän ottelun pisteet jaettiin 15-15, Suomen tasoitettua pelin viime sekunnin rangaistusheitolla.

Joukkueemme sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja jatkaa muiden lohkokolmosten kesken intermediate roundiin, jossa huomenna klo 15:00 näillä näkymin vastaan asettuu Tsekki.

Ranskalaiset kättely

Suomi – Ranska 11-22 (5-11)

Suomen tytöt olivat kyllä hyvin hereillä pelin alussa ja pystyivät roikkumaan hyvin ranskattarien vauhdissa ensimmäisen erän puoliväliin asti. Erän loppupuolella Ranska lisäsi puolustuksensa tempoa ja aggressiivisuutta korkealle 9-10 metriin. Suomen joukkue ei keksinyt hyökkäyksessä lääkkeitä Ranskan puolustukseen, eivätkä päässeet kunnolla heittopaikoille. Hyökkäyksessä vastustaja teki maalipaikat taitavalla viivapelaajalleen, joka pisti pallot sisään todella suurella prosentilla. Nämä yhdessä saivat aikaan sen, että Ranska lähti karkumatkalleen jo ennen ensimmäisen erän loppua.

Toinen erä pelattiin samaan tahtiin kuin ensimmäinenkin erä.

Suomen maalintekijät:
Matilda Peitsaro 4, Ellen Voutilainen 3, Emma Aarnio 2, Ingrid Degerth ja Anniina Nyström 1
Tuomarit: William Weijmans (NED) ja Rick Wolbertus (NED)
EHF delegaatti: Per Morten Sodal (NOR)

Georgian verkko heilahtaa

Georgia – Suomi 15-15 (8-7)

Pelin tunnelma oli kiihkeä heti alusta asti ja kuumia tunteita ei pelistä puuttunut. Peli aaltoili ensimmäisessä erässä maalin-kahden erolla puoleen ja toiseen, Suomenkin johtaessa maalilla muutamaan otteeseen. Aamun ensimmäinen aikainen peli hieman ilmeisesti rasitti joukkuettamme, kun todella monet Suomen heitoista osuivat tolppaan tai menivät hiuksenhienosti ohi georgialaisten ratkaistessa hyökkäyksiään selkeästi paremmalla prosentilla.

Toinen erä aloitettiin lähes tasatilanteesta 8-7. Vastustajamme repäisi kolmen maalin kaulan toisen erän puolivälissä mutta joukkueemme ei hätääntynyt vaan jaksoi uskoa peliinsä kuroen hitaasti maalieroa kiinni pelin loppua kohden. Ottelusta kehkeytyi viimeisillä sekunneilla varsinainen trilleri, Suomen ollessa maalin tappiolla vielä n. 20 sekuntia ennen loppua. Georgia otti aikalisän ajassa 39:40 ja sen päätyttyä vastustajan pelaaja sähläsi pallon kanssa niin, että hyökkäysvuoro siirtyi Suomelle. Vihellyksen jälkeen vastustaja heitti pallon epäurheilijamaisesti pois ja uusien sääntöjen mukaan sai suoran punaisen. Samalla Suomelle tuomittiin tästä seitsemän metrin heitto. Emma Aarnio asettui rangaistusheittoviivalle muutamaa sekuntia ennen loppuvihellystä. Emma viimeisteli pilkun kylmän rauhallisesti pallon verkon perille varmistaen Suomelle tasapelin ja alkulohkon kolmannen sijan.

Tänään tasapeli tuntui voitolta mutta Suomelle oli tarjolla voittoakin koska pelissä ainakin 10 heittoamme osui maalitolppiin.

Suomen maalintekijät:
Emma Aarnio 7, Ingrid Degerth, Alexandra Karsten ja Ellen Voutilainen 2, Aino Pietiläinen ja Matilda Peitsaro 1
Tuomarit: Iulian Ionut Ghita (ROU) ja Theodor-Sebastian Topliceanu (ROU)
EHF delegaatti: Per Morten Sodal (NOR)

Emman rankku

2016.05.15_europeanopen_logo


Tänään illalla on vuorossa perinteiset Partille juhlalliset avajaiseremoniat Scandinavium hallilla, johon osallistuu tuhansia käsipallonuoria ympäri maailman.

Partille Cup logo

 

T98 taustaryhmä

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.