T98 kaatui taistellen Tsekille European Openissa

Suomen ensimmäisessä sijoitusottelussa (intermediate round) vastaan asettautui pitkät käsipalloperinteet omaava Tsekki. Suomi aloitti pirteästi pelin ja oli valmis vastaanottamaan vastustajan alkurynnistyksen. Suomi aloitti maalinteon ja ensimmäisen erän alkuminuutit mentiin tasatahtiin, vain maalin-kahden erolla.

Tsekin aavistuksen tehokkaammat hyökkäysten päättämiset tekivät sen, että lopulta tsekittäret pysyivät koko loppupelin muutaman maalin johdossa.
Suomen tytöt eivät kuitenkaan lannistuneet missään vaiheessa, vaikka Tsekki kävi pelin aikana muutamaan kertaan 4-6 maalin johdossa, vaan tytöt aina kuroivat eroa kiinni, päästen kuitenkin vain parhaimmillaan 2 maalin päähän. Lopussa vain ero revähti kuuteen maaliin Suomen hieman väsähdettyä ja Tsekkien saadessa lukuisia rangaistusheittoja.
Kiihkeässä ottelussa tuomittiin useita varoituksia (Suomi 2, Tsekki 3), ulosajoja (Suomi 4, Tsekki 3) ja 7m heittoja (Suomi 2, Tsekki 7).
On tietenkin laiha lohtu, että joukkue kaatui ns. saappaat jalassa, mutta tällä kertaa T98:sit taistelivat upeasti koko läpi koko pelin. Mitään ei annettu ilmaiseksi vastustajille.

Tsekki – Suomi 22-16 (12-8)

Suomen maalintekijät:
Emma Aarnio 5, Adriana Jakimova 3, Ingrid Degerth ja Annina Nyström 2, Alexandra Karsten, Matilda Peitsaro, Aino Pietiläinen ja Ellen Voutilainen 1.

Tuomarit: Maja Andjelic (SRB) ja Dusica Djordjevic (SRB)
EHF delegaatti: Per Morten Sodal (NOR)

image

T98:sien seuraavat ottelut ovat huomenna 7.7. Klo 13:00 Puolaa vastaan ja ylihuomenna 8.7. Klo 13:00 Sveitsiä vastaan.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että molemmat 98-maajoukkueet, tytöt ja pojat, pelaavat samana päivänä Sveitsiä vastaan. Tuplavoittoa siis tarjolla….

image

Mitään ei annettu ilmaiseksi

2016.05.15_europeanopen_logo
T98 taustaryhmä

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.