Suomen P98 maajoukkue ja Viro tasapeliin

Suomi – Viro 31 – 31 (13-15)

Poikien maajoukkue palasi kesätauon jälkeen tositoimiin. Vantaan Energia Areenalla pelattu harjoitusmaaottelu päättyi sopuisaan tasapeliin. Kaikesta huomasi että siitä oli kulunut pitkä aika kun viimeksi oli taisteltu pisteistä. Luvattoman paljon teknisiä virheitä, harhasyöttöjä ja ohiheittoja ilmeni kummallekin joukkueelle. Kauden ensimmäinen ottelu on aina sellaista yleisetsivää, ja ajatukset ja pallo eivät aina löydä toisiaan.

Ottelu alkoi suomalaisittain positiivisesti. Puolustus piti ja pari maaliakin saatiin aikaan. Virolaiset olivat hieman kipsissä. Peli kuitenkin tasaantui kymmenen minuutin sisällä. Suomalaisten hyökkäys kipsaantui ja vastustaja pääsi tasoihin ja ohi. Ero ei kuitenkaan koskaan päässyt liian suureksi. Parhaimmillaan virolaiset johtivat ottelua kolmella maalilla. Suomi sai jatkuvasti kurottua eron maalin päähän, mutta sitten syystä tai toisesta taas repsahti. Tasaisesti edettiin tauolle virolaisten johtaessa kahdella maalilla.

Toisella puoliajalla suomalaiset saivat enemmän juonta kuvioihin, ja hyökkäykset saatiin paremmin hoidettua. Ikävä kyllä pallo menetettiin turhan monta kertaa virheisiin, ja Viro rokotti välittömästi kontrilla. Toisen puoliajan edistyessä Wilhelm Hammarberg päätti, että nyt tämä palloilu loppuu tähän, ja lähti rohkeasti päättämään hyökkäyksiä ja järjestämään kavereille paikkoja. Viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä Suomi oli mennyt jo maalin johtoasemaan, mutta Viro sinnitteli perässä. Loppujen lopuksi päädyttiin tasatulokseen, joka hyvinkin vastasi pelin luonnetta.

Suomen maalintekijät: Wilhelm Hammarberg 8, Artturi Laaksonen 5, Linus Lindberg 4, Gusten Montonen 4, Sami Karhunen 3, Eemeli Maijala 2, Robin Hollfast 1, Linus Sjöman 1, Atte Marjamäki 1, Peik Sjöblom 1, Thomas Bobe 1,

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.