P98 maajoukkue jäi Liettuan turnauksessa neljänneksi

Suomi – Latvia  32 – 35  (12-20)

P98:n kolmas ottelu Latviaa vastaan alkoi kuin hiljalleen jäätyvä öljy. Ajatukset, neuvot ja videokatselut oli jätetty pukukoppiin ja tulos oli sen näköistä. Puolustuksessa yritettiin taistella, mutta hyökkäyspäässä ideat olivat vähissä. Latvia sai melkoisen myllytyksen aikaan ensimmäisellä puoliajalla, ettei paremmasta väliä. Tekniset virheet lisäsivät vielä suomalaisten painajaista, mikä aiheutti että Latvia meni omia menojaan.

Toisen puoliajan Latvia aloitti myös ryminällä, päästen jo kymmenen maalin johtoon. Tässä vaiheessa tuli suomalaisille pieni piristyminen ja juonesta saatiin jotenkin kiinni. Maaleja ryhdyttiin laukomaan ja Latvian karkumatkaa kavennettiin. Benjamin Helander laitettiin pelirakentajan paikalle, ja täytyy myöntää että poika pyöritti latvialaisia näyttävään tyyliin. Ikävä kyllä aika loppui Benjaminilta kesken ja Suomi joutui tyytymään kahden maalin tappioon.

”Puolan kylvetyksen jälkeen pidetyssä videopalaverissa saatiin asioita korjattua. Kaikkien otteluiden alut olivat lähes katastrofaalisia, mutta joukkue osoitti sielua ja taistelutahtoa. Muutaman loukkaantuneen pelaajan vuoksi joukkue kapeni, ja tämä aiheutti että kolmanteen otteluun tuli väsy. Otimme turnauksen aikana isoja askeleita eteenpäin. Vielä on paljon oppimista, varsinkinkin otteluun valmistautumisen suhteen. Nyt tiedetään missä mennään, ja tämän takia tänne tultiin.” painotti päävalmentaja Jaakko Horelli.

Suomen maalintekijät: Benjamin Helander 9, Linus Lindberg 7, Sami Karhunen 4, Linus Löfgren 4, Artturi Laaksonen 3, Anton Jansen 3, Atte Marjamäki 1, Peik Sjöblom 1, Linus Sjöman 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.