P98 maajoukkueen ensi kesän EM-kisat Bulgariassa

2016 Men’s European Championship 18
DIVISION 2 – TOURNAMENT BUL

Ensi vuoden elokuun 15 – 21. päivinä Suomen P98 maajoukkue pelaa EM-kisojen Divisioona 2:n ottelut Bulgariassa. Suomi arvottiin alkulohkoon B, jossa vastaan tulevat Turkki, Luxemburg, Färsaaret ja isäntämaa Bulgaria. Ottelupaikkakuntaa ei ole vielä ilmoitettu.

Bulgarian alkulohkoon A arvottiin Unkari, Makedonia, Ukraina, Armenia, Kosovo ja Kypros. Kisat jatkuvat alkulohkojen jälkeen niin, että lohkojen voittajat kohtaavat toisensa, kakkoset toisensa ja niin edelleen. Samanaikaisesti EM-kisojen Divisioona 2:ta pelataan kahdessa muussakin maassa. Kahdeksan joukkuetta pelaavat vastaavan sarjan Georgiassa ja kahdeksan Liettuassa.

EM-kisojen Divisioona 1 pelaa samoina päivinä omat kisansa Kroatiassa. Divisioona 1:ssä ottelee Euroopan liiton rankinglistan 16 parasta maata. Mainittakoon että tällä listalla Suomen P98 maajoukkue on rankattu sijalle 23. Bulgarian ryhmästä Suomen pojilla on määränpäänä nousta Divisioona 1:een.

”Arvontatulos oli meille selkeästi suotuisa. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa lohkomme ja taistella noususta 1 divisioonan kisoihin vuonna 2018 pelattavaan M20 EM-lopputurnaukseen. Tämä vaatii jokaiselta pelaajalta, joukkueenjohdolta ja taustaryhmältä kovaa sitoutumista seuraavan 11 kuukauden ajan. Tavoitteenamme on valmistautua turnaukseen niin hyvin ja ammattimaisesti, kun meidän resursseillamme pystyy. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta joukkue saavuttaa tämän tavoitteen” lausuu päävalmentaja Jaakko Horelli.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.