P98 ja P96 kohtaavat lauantaina Viron maajoukkueet

Perinteiset joulukuun Viro-ottelut pelataan tulevana lauantaina Solvallan Urheiluopistolla. P98 aloittaa pelinsä klo 14:30 ja heti perään klo 16:30 kohtaavat -96 syntyneiden joukkueet.

”Olemme vielä maajoukkuetaipaleen alkuvaiheessa, näin ollen kaikki kansainväliset ottelut ovat tervetulleita. Joukkueemme peli paranee jokaisella leirillä, ja siinä mielessä tämä ottelu vastaa mainiosti tarkoitustaan. Liian isoja johtopäätöksiä on vielä liian aikaista tehdä, mutta uskon lujasti joukkueeseen. Isona ja hyvin tärkeänä asiana näkisin poikien harjoittelumoraalin, joka on erittäin hyvää luokkaa. Tämä antaa hyvät mahdollisuudet pärjätä kohtuullisesti kansainvälisillä kentillä. Viron joukkue lepää vahvasti yhden pelaajan varassa, Carl-Eric Uibo on selkeä ykköstykki jonka varaan joukkue pelinsä rakentaa. Kaikkein hienointa on kuitenkin päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan maaottelua kotikentällä.” Huokuu P98 maajoukkueen päävalmentaja Jaakko Horelli.

Viime vuonna P98 pelasi ensimmäisen kansainvälisen ottelunsa Viroa vastaan juuri vastaavassa turnauksessa. Viiden maalin tappio tuli silloin, ja se jäi varmasti pelaajia kismittämään. Tänä vuonna on syytä olettaa että taistelu voitosta on lujaa ja periksi antamatonta kamppailua.

P96:n kohdalla Viro-ottelu aloittaa joukkueen valmistautumisen kohti avoimia EM-kisoja, jotka pelataan ensi heinäkuun alussa Ruotsissa. Joukkue on kohdannut Viron joulukuusta 2011 lähtien kuudesti, Suomi on voittanut otteluista neljä. Suurin osa peleistä on ollut tiukkoja vääntöjä, marginaalien ollessa muutamia maaleja. Haasteelliseksi tulevan pelin tekee muutamien Suomen avainpelaajien poissaolot. Joukkueen ykköstykki Oliver Helander pelaa samaan aikaan Ruotsin juniorimestaruusturnausta Alingsåsin riveissä ja pelirakentajat Elias Nyman sekä Valto Kuusisto eivät ole kokoonpanossa loukkaantumisten takia.

Otteluihin on vapaa pääsy ja joukkueiden taustat pitävät huolen siitä ettei kahvihammasta pääse kolottamaan.