Voitto ja tasapeli European Openissa

Keskiviikon saldo European Openissa oli P96:lle selvästi positiivinen. Ensimmäisessä ottelussa oli tiukkaa vääntöä Itävallan kanssa. Suomi oli hallitseva joukkue koko ensimmäisen jakson aikana ja tauolle mentiin kahden maalin johdossa, 17-15. Johto olisi voinut olla suurempi, mutta Suomi ei pystynyt esimerkiksi hyödyntämään Itävallan ulosajoja.
Toisessa puoliajassa tuomarit olivat jo ratkaisemassa ottelun Itävallan hyväksi, mutta loppuminuuteilla Suomi näytti taistelumieltään voittamalla viimeiset minuutit 3-0. Suomen P96-joukkue otti arvokkaan pisteen pelaamalla Itävallan kanssa tasan 30-30.
Laitapelaajat ovat läpi turnauksen olleet avainasemassa Suomen maalinteossa. Itävaltaa vastaan ytterit tekivät 70 prosenttia Suomen maaleista.

Päävalmentaja Mikko Koskuen kommentit:
”Hieno taistelu pojilta. Koko pelin kannalta meille hävitty piste mutta pelin loppuvaihetta ajatellen taas meille voitettu piste.
Itävalta pelasi agressiivista jugoslaavista 3:2:1 puolustusta, mihin pojat Suomessa eivät ole tottuneet. Ekalla puoliajalla jauhettiin se silti kurinalaisesti ja upeasti auki, pelattiin hyökkäyksessä juuri niin kuin oli sovittu. Laidat laittoivat pallot hyvällä prosentilla maaliin. Itävalta oli hätää kärsimässä. Ekan puoliajan Itävallan neljä alivoimamaalia sen sijaan oli meille henkisesti raskaita.
Toisella puoliajalla ei enää saatu Itävallan puolustusta pelattua samalla tavalla auki ja samaan aikaan alettiin puolustuksessakin valumaan liian alas. Kaveri pääsi iholle ja ohikin. Lopussa hieno taistelu ja itseensä uskominen palkittiin sentään pisteellä. Hatunnosto Oliver Helanderille, jolle alkuturnaus oli erittäin raskas ja vaikea. Ratkaisuhetkillä hän nosti päätään ja tasoaan ja ratkaisi meille pisteen”.

Iltapäiväottelussa tuli vastaan uusi tuttavuus – Kosovo. Vastustajat pelasivat aika yksitoikkoista hyökkäyspeliä yrittämällä murtautua keskeltä läpi vahvan keskushyökkääjän avustuksella. Suomi ei pystynyt repimään kaulaa ja taukotulos oli 15-15. Toisella jaksolla puolustus piti paremmin. Tälläkin kertaa tuomaritoiminta oli heikkoa ja siitä hyötyi vastustaja. Suomi jaksoi kuitenkin hyvin taistella ja meni menojaan kasvaten eron loppujen lopuksi yhdeksänteen maaliin. Lopputulos 35-26 Suomelle.

Koskuen kommentti:
”Vaikea ensimmäinen puoliaika. Sitten nostettiin tempoa ja intensiteettiä ja saatiin yliote Kosovosta. Laitapeli toimi taas hyvin, tehtiin sinne paljon paikkoja ja pallot saatiin maaliin”.

Huomenna on vielä vastassa Tsekki ennenkuin lopullinen sijoitusottelu pelataan. Suomi omaa edelleen hyvät mahdollisuudet sijoittua kympin sakkiin.

Suomen maalintekijät Itävaltaa vastaan:
Topias Laine 10, Benjamin Helander 6, Oliver Helander 6, Albert Rehnberg 4, Nikolas Mavrostomos 2, Elis Alander 1, Vincent Voutilainen 1.

Suomen maalintekijät Kosovo-ottelussa:
Topias Laine 9, Benjamin Helander 7, Oliver Helander 7, Albert Rehnberg 7, Wilhelm Hammarberg 2, Ian Martin 2, Vincent Voutilainen 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.