P96 kaatoi trilleriottelussa Tsekin ja varmisti paikan kymmenen parhaan joukkoon Euroopan avoimissa ensi kertaa kymmeneen vuoteen

Suomen aamupelissä pelattiin lohkon voitosta ja se näkyi kentällä. Ottelu Tsekkiä vastaan oli heti alkuvihellyksestä asti erittäin kovatempoinen ja intensiivinen. Ensimmäinen jakso meni Suomen hienoisessa hallinnassa, mutta eroa ei saatu missään vaiheessa yli kahteen maaliin.  Tsekin isokokoiset pakit olivat myrkkyä Suomen puolustukselle. Hyökkäys toimi sen sijaan loistavasti, siitä kertoo myös 21 tehtyä maalia ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika mentiin tasatahtia joukkueiden johtaessa peliä vuorollaan. Kymmenen minuuttia ennen loppua Tsekki johti peliä kahdella maalilla ja näytti päässeen pelissä niskan päälle.  Suomen aikalisän jälkeen Suomi sai kuitenkin  taas uskoa omaan tekemiseen väsymyksestä huolimatta ja tuli rinnalle ja viime minuuteilla ohi. Loistava taistelu ja arvokas päänahka isolta käsipallomaalta Suomen pojille.

Sijoitusottelussa sijoista 9-10 Suomea vastaan asettuu Viro, joka voitti selvästi oman lohkonsa. Sanottakoon kuitenkin Viron lohkon olleen huomattavasti kevyempi kuin Suomen, heidän lohkossa olivat Moldova, Georgia ja Färsaaret.

Päävalmentaja Mikko Koskuen kommentit pelin jälkeen:
”Huhheijaa, loistava taistelu ja voitto. Yli 3 vuotta olen puhunut pojille voittamisen kulttuurista ja ilmeisesti on edes jotain mennyt perille. Tiukassa paikassa pari kertaa turhaan hätäiltiin, muuten taas kurinalainen  ja kypsä suoritus. Erityiskiitos pojille taktisten asioiden nopeasta oppimisesta ja omaksumisesta. Tsekki yritti neljää eri puolustusvariaatiota, mutta aina löydettiin oikea tapa murtaa se. Sama pätee eiliseen Itävalta otteluun, ei  juurikaan ehditty treenaamaan heidän puolustuksensa murtamista vaan käytiin sitä läpi teoriassa ainoastaan. Silti pojat omaksuivat mistä kyse ja  Itävallan valmentaja totesikin pelin jälkeen että koskaan ei ole heidän puolustustaan jauhettu yhtä tehokkaasti ja systemaattisesti auki. Kunnia siitä pojille. Muutenkin hyökkäys toiminut varsin mallikkaasti läpi turnauksen, vaikka  meitä vastaan ollaan lähes aina ennen tätä turnausta pelattu 6:0 puolustusta ja täällä sitä taas ei ole vielä kukaan pelannut. Taktisesti erittäin kypsää ja kollektiivista pelaamista hyökkäyspäässä. Halu voittaa ja usko itseensä oli silti tänään se tärkein avain voittoon.”

Suomen maalintekijät:

Oliver Helander 9

Ian Martin 7

Topias Laine 6

Wilhelm Hammarberg 5

Benjamin Helander 3

Albert Rehnberg 3

Paavo Brummer 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.