P96 – Tasaista Sveitsiä vastaan

Suomen P96 joukkueen pelit jatkuivat lauantaina Saksan Merzigissä peleillä lohkon ennakkosuosikkeja Saksaa ja Sveitsiä vastaan, jotka kuuluvat myös ikäluokan Euroopan Top 10 -maiden joukkoon.

Saksa-pelissä alku lähti Suomelta hyvin käyntiin täpötäyden ja kovaäänisen katsomon edessä (noin 700 katsojaa) ja peli oli reilun 10 minuutin jälkeen 6-6. Tässä vaiheessa Suomen pelaajista heittäjä Theo Westerlund loukkasi jalkansa ja joutui jättämään pelikentän. Sen jälkeen tylyt isännät lisäsivät etumatkaa Suomeen maali maalilta, ja hyvästä pelistä huolimatta Suomella ei ollut vastata Saksan ylivoimaa vastaan. Loppulukemat 32-20 Saksalle oli tylyä luettavaa, vaikka peli olikin Suomelta hyvä.

Iltapelissä Suomi kohtasi Sveitsin, joka oli voittanut Islannin ja pelannut tasan Saksaa vastaan. Sveitsin joukkueen kivijalka on liikkuva ja kookas keskipuolustus, jonka keskipituus on 2,01m (!), mistä moni miestenkin maajoukke voi vain unelmoida.

Theo Westerlund ei pystynyt pelaamaan jalkavaivansa takia. Suomi lähti peliin 5:1 puolustuksella ja sai unelma-alun johtaen peliä 4-1. Loistavan ensimmäisen puoliajan pelanneen maalivahti Atte Pakarisen johdolla Suomi meni tauolle 10-6 johdossa. Toisella puoliajalla Sveitsi kuroi Suomen etumatkaa rutiinilla ja voimalla maali maalilta, ja vei lopulta voiton lukemin 19-18. Viimeisessä hyökkäyksessä Suomi haki vielä tasoitusta 7 kenttäpelaajalla, mutta ilman tulosta. Hieno peli ja taistelu kuitenkin koko joukkueelta.

Päävalmentaja Mikko Koskuen kommentit päivästä.
– Saksa-peliin saatiin hyvä peli-ilme, eikä päät painuneet missään vaiheessa, vaikka eroa tulikin runsaasti. Hyvä tsemppi joukkueelta, vastustaja oli kerta kaikkiaan liian vahva meille. Theon loukkantuminen oli erittäin sääli, siihen asti oltiin tosi hyvin pelissä mukana. Kun joukkueessa on kaksi heittäjää, ja niistä toinen putoaa pois, joudutaan väkisinkin haastavaan tilanteeseen. Toivotaan että saadaan Theo mukaan 2 viikon päästä EM-karsintoihin.
– Sveitsi-peli oli varmasti yksi parhaista peleistämme kautta aikain, vaikka pojista ei juuri nyt siltä tunnukaan, kun käteen jäi pisteiden sijaan vain märkä rätti. Kuitenkin loistava puolustus- ja maalivahtipeli. Hyökkäyksessäkin pelattiin hyvin koko joukkueena saaden Sveitsin iso keskipuolustus hyvin liikkeelle. Molemmissa päivän pelissä hyökkäyksen kurinalaisuuteen olen tyytyväinen, tehtiin sovittuja asioita joukkueena eikä lähdetty sooloilemaan. Nyt jääpussit jalkaan, pää tyynyyn ja keskittyminen kohti huomista, aamulla heti aikainen peli.

Suomi kohtaa sunnuntaiaamuna klo 9.30 paikallista aikaa Saarin aluejoukkueen, joka on voittanut turnauksessa Slovakian ja kärsinyt niukat tappiot Puolaa ja Tanskaa vastaan.