Suomi päätti EOC:n voittoon!

Perjantain sijoitusottelussa suomen p96 pojat kohtasivat tutun ja turvallisen Viron. Ensimmäinen puoliaika oli Suomelle melkoista tervanjuontia ja Viro johti ottelua ensimmäiset 25 minuuttia. Tauon jälkeen kentällä nähtiin kuitenkin uudestisyntynyt ja sisuuntunut Suomi. Toinen jakso menikin suomalaisten hallinnassa ja lopputulos kirjattiin 26-22 Suomelle.

P96 joukkue sijoittui turnauksessa näin ollen yhdeksänneksi ja paransi  roppa kaupalla suomen viimesen 8 vuoden parasta sijoitustaan (15.sija vuonna 2009). Suomi päätti turnauksen viiden ottelun tappiottomaan putkeen, mikä ei ole sekään ihan jokapäiväistä suomikäsipallossa varsinkaan kun vastassa oli maita kuten Tsekki ja Itävalta.

Päävalmentaja Mikko Koskuen kommentit Viro-ottelusta ja koko turnauksesta:

Tahmea ja heikko eka puoliaika tänään, mutta sitten nostettiin tasoa ja vietiin turnaus kunnialla maaliin.

Kaiken kaikkiaan loistava turnaus koko joukkueelta. Raskas viikko mutta focus pysyi hienosti olennaisessa eli handiksessa. Menestystä tuli koska pojat halusivat menestyä ja uskoivat itseensä ja joukkueeseen. Välillä tuntui että mulla olisi ollut ammattilaisjoukkue jalkeilla. Myös fyysisesti, väsymyksestä ja kuormituksesta huolimatta jaksettiin painaa koko viikko sata lasissa. Toki kuormitusta yritettiin söödellä ja rajoittaa rotaatiolla ja kierrättämällä pelaajia ja jakamalla vastuuta. Yksikään kundi ei pelannut alle oman tasonsa täällä.  Ei voi muuta kuin olla erittäin ylpeä pojista.

Ennen kaikkea poikien taktinen kypsyys ja sopeutumiskyky eri tilanteisiin turnauksen aikana ja kesken pelinkin yllätti jopa minut.

Tällaisen perfektionistin mieltä toki kaivelee edelleen ensimmäinen pelimme jossa Islanti oli hätää kärsimässä meitä vastaan mutta käänsi pelin itselleen toisella jaksolla erittäin pienten marginaalien turvin. Voidaan jossitella maailman ääriin mitä olisi käynyt jos sen olisimme voittaneet ja saaneet heti turnauksen alkuun rajattoman itseluottamuksen. Nyt kävi kuitenkin näin ja Islanti pelaa tänään illalla oikeutetusti turnauksen finaalissa.

Lisäksi ringistämme puolen tusinaa pelaajia oli loukkaantuneina ja heiltä jäi turnaus kokonaan väliin. Siinäkin valossa erittäin hienoa venymistä koko muulta joukkueelta.

Olimme yksi turnauksen nuorimmista joukkueista. Pelaajistamme lähes  puolet oli -97 syntyneitä ja jopa -98 syntyneet Wilhelm Hammarberg ja Benjamin Helander ottivat erittäin isoa roolia joukkueessa ja hoitivat tonttinsa enemmän kuin mallikkaasti. Mieletöntä kasvamista ja kypsää peliä heiltäkin. Tämän päivän Viro-ottelussakin avauksessamme oli kaksi -98 ja kolme -97  syntynyttä pelaajaa.

Kaiken kaikkiaan erittäin arvokas ja hieno turnaus sekä kokemus pojille ja joukkueelle.

Suomen maalintekijät:

Oliver Helander 9

Andre Udd 5

Topias Laine 4

Ian Martin 2

Nicholas Mavrostomos 2

Paavo Brummer 1

Wilhelm Hammarberg 1

Benjamin Helander 1

Tatu Riihimäki 1

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.