Poikien jokavuotiset SUOMI – VIRO ystävyysmaaottelut Solvallassa 13.12.

Jo perinteeksi muodostuneet poikien maaottelut joulukuussa pelataan tänä vuonna Suomessa. Ajankohta on lauantai 13. joulukuuta ja paikkana Solvalla Arena. P98 maajoukkue aloittaa ottelunsa klo 14:30 ja P96 joukkue klo 16:30. Otteluihin on vapaa pääsy ja joukkueiden taustat pitävät huolen siitä ettei kahvihammasta pääse kolottamaan.

Joulukuussa pelattavat ystävyysottelut aloitettiin vuonna 2008. Silloin P90 maajoukkue tarvitsi kansainvälistä pelituntumaa valmistautuessaan Saksan Merzigissä pelattavaa turnausta varten. Ottelu vastasi tarkoitustaan, ja siitä päätettiin tehdä jokavuotinen tapahtuma. Samalla päätettiin myös se, että kaikki poikien maajoukkueet osallistuisivat tähän yksipäiväiseen turnaukseen, ja että pelit tultaisiin pelaamaan vuorovuosina kummassakin maassa. Ottelut ovat olleet kautta linjan erittäin tasaisia jokaisessa ikäluokassa, ja turnaukset ovat ajaneet asiansa. Pelaajat ovat saaneet häivähdyksen kansainvälisestä käsipallosta.

P98 maajoukkue aloitti kansainvälisen uransa viime vuonna juuri tässä turnauksessa. Poikien kautta aikojen ensimmäinen maaottelu pelattiin Viron Viimsissä ja takkiin tuli. Viiden maalin tappio jäi varmasti jokaista pelaajaa harmittamaan, joten odotettavissa on takuulla kovaa vääntöä tämän vuoden mittelössä. P98 kävi lokakuussa pelaamassa neljän maan turnauksen Liettuassa, ja on siten kolme ottelua kokeneempi. Mistään rutinoidusta joukkueesta ei voida vielä missään nimessä puhua, mutta nyt tiedetään jo himpun verran siitä missä mennään.

P96:n kohdalla Viro-ottelu aloittaa joukkueen valmistautumisen kohti avoimia EM-kisoja, jotka pelataan ensi heinäkuun alussa Ruotsissa, Partillessa. Joukkue on kohdannut Viron joulukuusta 2011 lähtien kuudesti, Suomi on voittanut otteluista neljä. Suurin osa peleistä on ollut tiukkoja vääntöjä, marginaalien ollessa muutamia maaleja. Haasteelliseksi tulevan pelin tekee muutamien Suomen avainpelaajien poissaolot. Joukkueen ykköstykki Oliver Helander pelaa samaan aikaan Ruotsin juniorimestaruusturnausta Alingsåsin riveissä ja pelirakentajat Elias Nyman sekä Valto Kuusisto eivät ole kokoonpanossa loukkaantumisten takia.

FinEst

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.