P96 – tasaista vääntöä Islannin kanssa

European Open alkoi Suomen P96 maajoukkueen osalta niukalla tappiolla Islantia vastaan. Suomi piti Islannin tiukoilla melkein koko ottelun. Alkuminuutit mentiin Suomen tahdissa ja 8 minuutin jälkeen Suomi johti 4-1. 15 minuutin jälkeen erittäin korkealla puolustuksella pelannut Islanti kävi johdossa ensimmäistä kertaa. Islanti näytti sen jälkeen jo karkaavan, mutta Suomi taisteli hyvin, voitti ensimmäisen jakson viimeiset minuutit 3-0 ja näin mentiin tauolle tasalukemissa, 13-13.
Ratkaisu syntyi vasta toisen puoliajan jälkimmäisen puoliskon aikana. Kun maalinteko Suomen osalta meni erittäin vaikeaksi viimeisten viiden minutin aikana, Islanti korjasi lopuksi voiton numeroin 26-22.

Valmentaja Mikko Koskuen kommentit: ”Kelpo peli aloitukseksi. Ikävä kyllä ihan ei riittänyt. Vastustajan intiaanipuolustus oli haastava, mutta saatiin se avattua 40 minuuttia ja Islanti oli ahtaalla. Väsyneenä keskittyminen hieman herpaantuu ja annettiin vähän turhan helposti Islannin viedä pisteet. Taistelusta ja peli-ilmeestä kuitenkin täysi tunnustus pojille.”

Suomen maalintekijät: Topias Laine 6, Oliver Helander 5, Paavo Brummer 2, Wilhem Hammarberg 2, Albert Rehnberg 2, Ian Martin 2, Benjamin Helander 1, Tatu Riihimäki 1, Nicolas Mavrostomos 1.

P96 pelaa seuraavan ottelunsa tänään maanantaina klo 18.30 Suomen aikaa Portugalia vastaaan.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.