Suomen nuorten P94-maajoukkue hakee EM-kisapaikkaa

Druck

Seuraavat kaksi viikkoa tuo jälleen säpinää suomalaisille käsipallomaajoukkueille. Naiset pelaavat Slovakiaa vastaan tällä viikolla, ja miehet taistelevat Romaniaa vastaan seuraavalla viikolla. Samaan aikaan kun miehet hakevat jatkopaikkaa EM-karsinnoissa, Suomen nuorten miesten maajoukkue yrittää toistamiseen päästä EM-kisoihin. Huhtikuun 4.–6. päivinä joukkue pelaa Sloveniassa karsintaturnausta, jossa isäntämaan lisäksi vastustajina ovat Viro ja Turkki. Lohkosta kaksi parasta joukkuetta pääsee heinä-elokuun vaihteessa Itävallassa pelattaviin EM-kisoihin.

Lohkon selvä ennakkosuosikki on Slovenia. Joukkue oli Itävallan 2012 EM-kisoissa viides. Slovenia on voittanut Suomen kahdesti selvin numeroin vuosien varrella. Päävalmentaja Kenneth Bäcklund pitää tässä ikäluokassa Sloveniaa yhtenä Euroopan eliittiin kuuluvana joukkueena. Isokokoisia ja liikkuvia pelaajia, jotka pystyvät sekä matalaan että korkeaan puolustuspelaamiseen. Hänen mielestään Slovenia on selkeä ennakkosuosikki, ja todella vaikeasti voitettavissa omalla kotikentällä.

Turkkia vastaan Suomi on pelannut vuonna 2011 kerran. Silloin ottelu päättyi tasan 22. Turkki on myös isokokoinen joukkue, joka pystyy todella hyvään peliin kun saavat oman flown päälle. Jos halutaan voittaa, niin alusta lähtien on pelattava äärimmäisen kypsästi, mainitsee Bäcklund.

Eteläinen naapurimaa Viro on kohdattu tähän mennessä kahdeksan kertaa. Voitot keskinäisissä otteluissa ovat 4 – 4. Viro on vanha tuttu vastustaja, ja kaikki ottelut ovat olleet tasaista vääntöä. Toisaalta meillä ei ole kertaakaan ollut ihan parasta joukkuetta heitä vastaan, toteaa päävalmentaja.

Kova ja työläs urakka tulee suomalaisilla Sloveniassa olemaan. Jatkopaikka on omissa käsissä, niin kuin aina. Moni hyvä yksilö muodostaa yhtenäisen joukkueen, jonka sitten pitää pelata maksimaalisesti omilla vahvuuksilla. Puolustuksen ja maalivahtien yhteispeli on toimittava, jotta päästään nopeasti kääntämään peli vauhdikkaiksi vastahyökkäyksiksi, ennen kuin vastustaja on saanut rivinsä järjestykseen. Siinä päävalmentaja Bäcklundin aseet joilla Suomi iskee edessä olevassa turnauksessa.

”Tärkeintä on että joukkue sisäistää sen, että kun teemme asiat yhdessä niin kuin on sovittu, tulemme olemaan tyytyväisiä lopputulokseen. Tämä on yhä edelleen vain yksi osa valmistautumisprosessia ajatellen  ensi tammikuun MM-karsintoja, joissa meidän on YHDESSÄ oltava parhaimmillamme” korostaa päävalmentaja Kenneth Bäcklund.

P94-maajoukkue aloittaa viimeistelynsä EM-karsintaa varten maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Solvallan Urheiluopistolla. Perjantaina 28.3. joukkue pelaa harjoitusottelun miesten maajoukkuetta vastaan Solvallassa klo 19.30. Lauantaina 29.3. sparraajaksi saapuu Dicken, jota vastaan pelataan klo 18.00. Viimeinen peli ennen Slovenian matkaa pelataan tiistaina 1.4. klo 18.00 Helsingin Urheilutalolla. Vastustajana on silloin HIFK.

HUOM!!! Suunnuntaiksi suunniteltu toinen kohtaaminen miesten maajoukkuetta vastaan on peruttu.

EM-karsintamatkalle joukkue lähtee torstaina 3.4. aamulla.

EM-karsintaohjelma:

Pe 4.4. klo 19.00 Slovenia – Suomi

La 5.4. klo 17.00 Suomi – Viro

Su 6.4. klo 15.00 Suomi –Turkki

Ajat ovat paikallisia.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.