Suomen Nuoret kolmanneksi Slovenian EM-karsintalohkossa

Druck

 

Suomi – Turkki   27 – 26 (12-12)

Slovenian EM-karsinnoissa Suomen viimeinen ottelu Turkkia vastaan päättyi niukasti maalin voittoon. Ottelu oli kaikkea muuta kuin viihdyttävää käsipalloa. Saattaa olla että edellisen päivän tappio Viroa vastaan painoi vielä mieltä, sillä pelaaminen oli välillä kuin pakollisen kalanmaksaöljylusikallisen nieleminen.

Ottelu sai pirteän alun, sillä Suomi siirtyi 1 – 0 johtoon heti kättelyssä, ja yritystä oli havaittavissa. Pian selvisi kuitenkin että maalijyvä oli edelleen hakusessa. Seuraavaa osumaa saatiin sitten odottaa lähes kymmenen minuuttia. Yrityksiä kyllä oli, mutta maalin perukoille sitä ei saatu. Turkkilaiset olivat hiukan niskan päällä mutta onneksi heidänkin maalijyvä oli huurteessa. Viisi minuuttia ennen taukoa Suomi sai tasoitettua ottelun ja tasalukemissa lähdettiin pukukoppiin.

Toisen puoliajan alku oli suomalaisten. Peli saatiin kohtuullisen hyvin rullaamaan, ja ero Turkkiin tuli pari maalia. Sitä ei kuitenkaan kestänyt kovin pitkään kun hyökkäyspeli jämähti lukkoon. Turkki tasoitti ja hetken pelailtiin tasaisissa merkeissä. Onneksi Suomi sai kuitenkin pidettyä turkkilaiset kontrollissa, ettei mitään suurempaa takaiskua tullut. Erän loppupuoliskolla peli oli suomalaisittain aina välillä hyvässä muotissa, mutta jostain syystä muutaman maalin johto valui toistuvasti sormien välistä. Suomalaisten hermo piti loppuminuuteilla ja maalin voitto turkkilaisista tiesi että kolmas tila lohkossa oli siinä.

Lopullinen sijoitus ei varmasti tyydyttänyt pelaajia eikä liioin valmennusjohtoa. Kovaa kokemusta varmasti saatiin ja nuorille pelaajille se on tulevaisuutta ajatellen se kehittävin asia. Tavoite oli päästä tästä karsinnasta EM-kisoihin, mutta nyt se jäi saavuttamatta.

Suomen maalintekijät: Christoffer Sjöblom 9, Oliver Helander 4, Alexander von Numers 3, Oscar Udd 3, Roni Syrjälä 3, Fredrik Forss 2, Albert Lindholm 1, Filip Söderlund 1, Alex Lignell 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.