Suomi nousi selvään voittoon Liettuasta

Suomen toisessa ottelussa Janis Grinbergas-turnauksessa vastaan asettui perjantaina Latvian 27-22 kukistanut turnausisäntä Liettua. Kotijoukkue putosi Suomen kyydistä erätauon jälkeen ja Suomen ensimmäinen maaotteluvoitto jää aikakirjoihin lukemin 30-23 (12-14).

Ottelun alku oli jälleen Suomen kannalta nihkeä. Liettualaiset hyödynsivät Suomen puolustuksen virheet ja pallo vietiin seitsemän metrin viivalle toistuvasti ja kun maalivahtipelikään ei yltänyt Puola-ottelun tasolle, löysi Liettua itsensä jo varhain neljän maalin johdosta. Hyökkäyksissä suomalaisten tehot olivat kateissa eikä avopaikoistakaan tahdottu osua maalipuitten väliin. Jakson loppupuolella saatiin onneksi hieman sihtiä tarkemmaksi ja Henry Juslinin vahvojen läpiajojen ja Miro Viitamäen kolmen laitamaalin myötä ero kaventui lopulta puoleen.

Tauon jälkeen kentälle asteli uudestisyntynyt joukkue, ja meininki varsinkin hyökkäysalueella oli hurjaa. Seitsemän ensimmäistä heittoa toi seitsemän maalia ja ansaitun johtoaseman (17-16, 35 min), josta ei enää koskaan luovuttukaan. Kun Liettuan kuviot tulivat tutuiksi jo avausjaksolla, puolustus tiivistyi ja maalivahti sai torjuntoja, joiden ansiosta myös vastaiskut yleistyivät. Toisen jakson 18-9 voitto kuvasti paremmin joukkueiden oikeaa tasoeroa.

Suomen voiton avaimet olivat toisen jakson puolustustaistelu ja harkitummat heitot. Liettuan puolella maalitehtailu johti maalivahtirulettiin joka ei lopulta auttanut kun Suomi pääsi lähes joka hyökkäyksessä laatupaikoille. Juslinin yhdeksän maalin lisäksi Viitamäelle uran ensimmäiset neljä osumaa, myös Max Westerlundille kirjattiin neljä maalia. Edvin Voutilainen uurasti kentän molemmissa päissä vahvasti.

Suomen joukkue ja maalintekijät

Henry Juslin 9 (3), Miro Viitamäki 4, Max Westerlund 4, Edvin Voutilainen 3, Santeri Maijala 3, Oliver Nordlund 2, Mikael Manderoos 2, Robert Bäckman 1, Kalle Kankaanpää 1, Eero Laine 1, Miska Henriksson, Klaus Ahlgren, Daniel Segercrantz, Oscar Snellman, Lauri Arkko.

Suomi pelaa turnauksen päätösottelunsa kaksi aiempaa otteluaan hävinnyttä Latviaa vastaan sunnuntaina kello 14:30.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.