Suomi ja Puola tasavahvoja Vilnassa

Suomen ja Puolan P00-maajoukkueet aloittivat vuoden 2016 Janis Grinbergas-turnauksen tasaamalla pisteet dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 18-18, puoliajalla Puola johti kahdella maalilla 9-7. Turnauksen muut joukkueet ovat Latvia ja Liettua.

Vilnassa pelatussa ottelussa kookkaampi Puola hallitsi kummankin puoliajan alkuosia ja Suomi oli tarkempi loppupuolella. Avausjaksolla Suomi ei tahtonut löytää keinoja vastustajan 6:0 ja 5:1 puolustusmuotoihin. Puola hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia ja piti Suomen takanaan koko puolituntisen. Eero Laine viimeisteli Suomen kolme ensimmäistä maalia ja Oscar Snellman maalissa torjui muutaman avopaikan lisäksi kaksi rankkaria.

Toisella jaksolla Puola näytti jo hetken menevän menojaan venyttämällä eron pahimmillaan jo neljään maaliin 17-13 kun pelikellossa oli aikaa enää 7 minuuttia, mutta ottelun loppu oli sisukkaan Suomen näytöstä. Suomen aktiivinen 3:2:1 puolustus puristi mehut puolalaisista jotka alkoivat menettää otettaan ja sinivalkoiset pääsivät iskemään laajalla rintamalla ja kiri ottelun tasoihin 17-17. Puola onnistui tekemään ainoan lisämaalinsa vasta 15 sekuntia ennen loppusummeria seitsemän metrin heitosta. Suomi otti aikalisän 10 sekuntia ennen loppua ja juoni hyökkäyksen jonka Santeri Maijala päätti tasoitusmaaliin vain kolme sekuntia ennen loppua.

Suomen päävalmentaja Thomas Hivert oli taiston tauottua varsin tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Taktisesti puolustus toimi tänään hyvin ja maalivahtikin onnistui. Hyökkäyspäässä tekemistä riittää sillä 18 tehtyä maalia ei ole riittävä suoritus vaikka vastassa olikin yksi käsipallon huippumaista. Uskomme ei loppunut tänään tukalasta tilanteesta huolimatta ja loukkaantumisiltakin vältyttiin.”

Suomen osalta turnaus jatkuu lauantaina Liettuaa ja sunnuntaina Latviaa vastaan. Tulosseurantaa pyritään mahdollisuuksien mukaan pitämään P00:n avoimella Facebook-sivulla osoitteessa https://www.facebook.com/00Finns. Turnauksesta kielitaitoiset saattavat saada jotain irti Liettuan käsipalloliiton sivuilta http://rankinis.lt

Suomen joukkue ja maalintekijät:

Oliver Nordlund 4, Henry Juslin 4, Eero Laine 4, Santeri Maijala 2, Mikael Manderoos 1, Robert Bäckman 1, Edvin Voutilainen 1, Klaus Ahlgren 1, Miro Viitamäki, Miska Henriksson, Kalle Kankaanpää, Max Westerlund, Daniel Segercrantz, Oscar Snellman ja Tommi Haverinen.