Suomi jätti Färsaaret taakseen

Nousujohteisesti kulkenut European Open turnaus päättyi Suomen osalta ansaittuun voittoon. Färsaaret jätettiin turnauksessa viimeiselle sijalle 27-25 voitolla. Kokonaisuutena kisoissa nähtiin että Suomi kulkee melko tasaisissa merkeissä useammankin maan kanssa, ja ottelutuntuman parantuessa voittoja tulee takuuvarmasti.

Färsaaret – Suomi 25 – 27 (11 – 14)

Viimeisessäkin pelissä käytettiin jo viikon aiemmista otteluista tuttua käsikirjoitusta, sillä erotuksella toki että nyt lopputuloksena oli ansaittu voitto. Tasaisen alun jälkeen Suomi sai otteen muutettuaan puolustusmuotoa 6:0:aan, ja eteni Santeri Maijalan johdolla pirteästi kohti kolmen maalin taukojohtoa.

Ero pysyi 2-3 maalissa vartin verran, jolloin Färsaarten maalivahdista leivottiin muutaman hyökkäyksen ajan turhankin suurta sankaria kun avopaikoista ei pallot tahtoneet upota verkkoon sitten millään.

Taistelutahtoa ei puuttunut toiseltakaan joukkueelta ja Färsaaretkin pääsivät vajaat 10 minuuttia ennen loppua alun jälkeen ensimmäistä kertaa tasoihin, mutta Tommi Haverisen kentän yli tyhjiin tekemällä maalilla Suomi sai johdon takaisin itselleen. Ja loppuminuutit olivatkin trilleriä paremmasta päästä. Edvin Voutilainen katkaisi vastustajien pelinrakentelun ja kontrasi 21-23, Färsaaret vastasi kahdella maalilla ja tasoitti. Henry Juslin vei Suomen jälleen johtoon 57. minuutilla, mutta Färsaaret kuittasi nopeasti.

Sankariksi nousi Oliver Nordlund, jolle ei lopussa löytynyt pysäyttäjää. Hankolainen karkasi Färsaarten korkean prässin keskeltä kolmasti maalintekoon ja ratkaisi viimeisen minuutin puolivälissä ottelun lopullisesti. Nordlundin saldoksi ottelussa tuli 7 maalia, joista kolme seitsemän metrin heitoista. Maijala oli 9 osumalla ottelun tehokkain.

Ottelun kokoonpanot ja tilastot