P00 kolmas turnauspäivä

P00 poikien Merzigin turnauksessa kolmantena päivänä oli vuorossa sijoitusottelut. Suomalaisten vastustajaksi tuli toisen lohkon kolmanneksi sijoittunut joukkue, joka oli Hollanti. Hollanti voitti ottelun 35-22 (19-9).  Valitettavasti suomalaisten jalat jäivät hotellihuoneisiin, joten Hollanti teki selväksi jo ottelun alussa, kuka määrää ja kuka vikisee. Hollannin intesiteetti pelin sisällä oli totisesti eri luokkaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa kuin suomalaisten. Ainoa positiivinen asia oli, että tässä ottelussa oli suomalaisilla huomattavasti enemmän maalintekijöitä kuin oli ollut edellisissä otteluissa.

Valmentaja Jaakko Horellin kommentti: Ottelu lähti täysin väärin liikkeelle ja Hollanti tuli peliin todella kovalla intensiteetillä. Ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa tästä pelistä.

Suomen maalintekijät: Juslin Henry 4, Backman Robert 3, Henriksson Miska 3,  Laine Eero 3, Nordlund Oliver 3, Haverinen Tommi 1, Heimberg Daniel 2, Kankaanpää Kalle 1, Louevuo Lasse 1, Jonathan Manner 1

Turnauksen viimeisessä pelissä P00 pelasivat jumbofinaalin Saarin aluejoukkuetta vastaan. Aluejoukkue oli koottu Saarin läänin -99 syntyneistä pojista. Suomi hävisi ottelun 33-25 (16-12). On todettava, että vaikka Saarin lääni ei ole Saksan käsipallon ydinaluetta, siellä on huomattavasti enemmän juniorilisenssipelaajia kuin Suomessa. Ottelu alkoi suomalaisten komennossa, erän loppua kohden hyökkäyspään väärät valinnat ja puolustuksen pehmeys kostautui ja Saarin joukkue hivuttautui rinnalle ja ohi. Toinen erä noudatti totuttua kaavaa, vastustaja piti johdosta kiinni ja Suomi yritti erilaisin taktisin muutoksin taistella itseään peliin mukaan, tuloksetta.

Valmentaja Horellin kommentit: Ottelun alku oli meiltä kohtuullista pelaamista ja joukkue nosti tekemistään ja varsinkin peli-ilmettään huomattavasti Hollanti-ottelusta. Perusasiat, kuten puolustuksen kommunikointi, liike ja kovuus sekä hyökkäyksissä syöttöjen ja ratkaisujen heikko laatu ratkaisi paljon tässä ottelussa.

Suomen maalintekijät: Miska Henriksson 7, Paulus Borgström 5, Henry Juslin 4, Kalle Kankaanpää 3, Robert Backman 1, Daniel Heimberg 1, Jonne Karttunen 1,  Eero Laine 1, Mikael Manderoos 1, Oliver Nordlund 1

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.