Naisten käsipallomaajoukkueen EM-karsintaviikko alkaa

Suomen naisten käsipallomaajoukkue kohtaa viimeisissä EM-karsintaotteluissaan ensin keskiviikkona kotiottelussa Puolan ja heti saman viikon sunnuntaina Unkarin vierasottelussa. Suomi – Puola ottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla 1.6. kello 18:30. Seuraavana lauantaina joukkue matkustaa Unkarin Erdiin, joka sijaitsee Budapestista n. 25 km päässä. Unkari – Suomi pelataan sunnuntaina 5.6. alkaen kello 18:00. Joukkue palaa maanantaina Suomeen.

Suomen naiset aloittivat voittoisasti karsintaurakkansa Ruotsissa joulukuussa 2016 pelattaviin EM-kilpailuihin. Karjaalla kesäkuussa 2015 pelatuissa esikarsintaotteluissa Suomi voitti niin Israelin kuin Kosovonkin. Näiden voittojen jälkeen Suomi arvottiin varsinaisessa EM-karsinnassa varsin kovaan lohkoon, yhdessä Puolan, Unkarin ja Slovakian kanssa. Ensimmäiset osaottelut näitä ensi viikon vastustajia vastaan pelattiin lokakuussa 2015, jolloin Puola voitti kotonaan Suomen sekä Unkari oli vahvempi Karjaalla pelatussa ottelussa. Slovakia on kohdattu karsinnoissa jo kahdesti aiemmin, ja ne molemmat ottelut vei Slovakia nimiinsä.

Päävalmentaja Jan Hagmanin kommentti tulevista peleistä:
”Ensi viikolla on taas luvassa todella hyvää vastusta Suomen naisille. Mahdollisuudet EM-lopputurnaukseen pääsystä on jo menetetty, mutta tulemme pelaamaan ottelut erittäin kovalla asenteella. Tahdomme myös näyttää käsipalloyleisölle, että kehitymme ja tulevaisuudessa aiomme haastaa Euroopan huippumaat. Jonkun verran on joukkueessamme loukkaantumisia, mutta se tarkoittaa, että muut pelaajat saavat ottaa enemmän vastuuta.”

Naisten maajoukkueleirille valitut pelaajat:

MV

Sonja Koskinen, Dicken

Charlotta Roos, Fredrikstad BK (NOR)

Linnea Back, PIF

9M

Linda Cainberg, HIFK

Johanna Hilli, HIFK

Lotta Kulju, HIFK

Anna Lindholm, Baekkelaget (NOR)

Ida Väyrynen, HIFK

Martina Genberg, Dicken

Betina Lillqvist, Dicken

Alexandra Roos, Skara HF (SWE)

Carolina Pettersson, ÅIFK

6M
Annika Näräkkä, Dicken
Ella Holopainen, Sparta
Sirja Lassinharju, BK-46
Jessika Gammals, Dicken
Carolina Rehnberg, GrIFK
Anna Harri, ÅIFK

Naisten maajoukkue kokoontuu leirille maanantaina 30.5. Kisakallion urheiluopistolle, keskiviikkona klo 18:30 EM-karsintaottelu Suomi-Puola Energia Areenalla.

Osta lippusi nyt ennakkoon lippuagentti.fi!

FIN - SVK 3 (huuto)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.