Jan Hagman naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Käsipallon naisten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Jan Hagman. Hagman, 37, aloittaa tehtävässään 6.-8.10. Solvallan urheiluopistolla järjestettävän maajoukkueleirin myötä.

Naisten seuraavat EM-karsinnat alkavat syksyllä 2015, joten uutta projektia päästään nyt rakentamaan Hagmanin johdolla hyvissä ajoin. Hagmanin sopimus ulottuu EM-karsintojen loppuun eli kesäkuuhun 2016, mutta taustalla on jo nyt ajatus sen jatkamisesta pidemmällekin.

– Toivomme että saamme sen jälkeen sovittua jatkosta. Naisten maajoukkuetta ja maajoukkuetoimintaa on tarkoitus kehittää positiivisesti ja pitkäjänteisesti, ei ainoastaan tulevia EM-karsintoja ajatellen, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen linjaa. Naisten maajoukkueen muuta tiimiä aletaan nyt rakentamaan yhdessä päävalmentajan kanssa.

BK-46:n kasvatti Hagman on omalla pelaajaurallaan edustanut kotimaassa kasvattajaseuransa lisäksi myös Sjundeå IF:ää. Pitkään Ruotsissa asunut ja aiemmin Alstermota ja Tumbaa edustanut Hagman jatkaa edelleen myös aktiiviuraansa Ruotsin 1. divisioonan Anderstorps SK:n pelaajavalmentajana. Valmennuspesti Anderstorpissa jatkuu nyt kolmatta perättäistä kautta. Hagman toimii Ruotsissa pelaajavalmentajan tehtävien ohella opettajana Gislavedin lukiossa käsipallolinjalla.

Naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävään Hagman tarttuu innolla.

– Koen tämän tosi kovana haasteena. Oma käsipallofilosofiaani ja elämäntyyliini kuulu se, etten ikinä anna periksi ja että kokonaisuus ratkaisee, mutta valmentaja on aina lopulta se, joka kantaa vastuun siitä mitä kentällä tapahtuu, Hagman sanoo.

– Valmentajana minulle on tärkeää että pelaajat tuntevat, että välitän heistä sekä ihmisinä että käsipalloilijoina. Uskon että sitä kautta jokaisesta saadaan parhaat puolet esille.

Tervetuloa Jan!

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.