Miesten maajoukkue otti isoja askeleita eteenpäin

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kaatoi sunnuntaina Kreikan kaksoismaaottelun toisessa osassa Riihimäellä komeasti maalein 28-23 (14-11) ja kuittasi näin lauantaina Kauniaisissa kärsityn tappion.

Maajoukkueen päävalmentajana loppukesällä aloittanut Kaj Kekki oli yllättynyt siitä, miten hyvin joukkue oli omaksunut melkoisen muutoksen pelitapaan.

– Erittäin positiivinen kuva jäi. Ajoimme sisään täysin uutta puolustustapaa ja jo lauantaina se toimi 40 minuuttia, nyt sunnuntaina koko 60 minuuttia. Olen todella tyytyväinen, Kekki kiitteli.

– Kiitokset pitää antaa koko joukkueelle, joka oli erittäin keskittynyt sekä harjoituksissa että otteluissa. Jokainen ansaitsee kehut, mutta suurin yllätys oli ehkä debytantti Alexander von Numersin rooli puolustuspelissä kolmospaikalla, hän pelasi todella vahvasti.

Pelasimme nyt kaksi hyvää peliä vain parilla puolikkaalla harjoituksella ja Kreikka on vielä samantyyppinen vastustaja kuin Italia, joten olemme Italiaa vastaan keskiviikkona valmiimpia kuin uskalsin edes toivoa ennakkoon, Kekki sanoi.

Päävalmentajan mukaan Suomen pelissä on vielä paljon kehittämisen varaa, mutta alku oli enemmän kuin rohkaiseva.

– Keskityimme nyt puolustukseen, kaikkea ei voi lyhyessä ajassa käydä läpi. Nyt jatketaan töitä tästä eteenpäin, ensin Italiaa vastaan ja sitten kotiottelussa lauantaina Itävaltaa vastaan.

Suomi kohtaa MM-karsinnan avauksessa keskiviikkona 4.11. Italian Lavisissa kello 20.30 Suomen aikaa ja heti perään kotona Itävallan lauantaina 7.11. kello 17.00 Energia Areenalla Vantaalla. Silloin kotijoukkue tarvitsee kaiken tuen yleisöltä, osta siis lippusi ennakkoon lippuagentti.fi!

Suomi – Kreikka 28-23 (14-11)

Suomen maalintekijät:
Teemu Tamminen 8, Fredrik Forss 4, Nico Rönnberg 4, Theo Westerholm 4, Oliver Helander 2, Miro Koljonen 2, Richard Sundberg 2, Joacim Broman 1, Christoffer Modig 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.