Miesten maajoukkue kaatui MM-karsinta-avauksessa Italian vieraana

Miesten maajoukkueen urakka MM-karsinnoissa alkoi keskiviikkoiltana Lavisissa Italian vieraana. Suomi oli ottelussa niskan päällä miltei taukoon saakka, mutta joutui taipumaan tappioon maalein 19-27.

Suomi aloitti ottelun hyvin ja johti ensiminuuteilla. Italia nousi tasoihin 5-5-tilanteessa, mutta tästä Suomi repäisi pienen kaulan ja johti parhaimmillaan jo neljällä maalilla. Tauon alla Italia tuli kuitenkin vahvasti, kuroi Suomen johdon kiinni ja siirtyi niukkaan johtoon.

Tauon jälkeen Italia otti pelin haltuunsa ja repäisi muutaman maalin johdon. Suomi nousi vielä kahden maalin päähän, mutta ei pystynyt vastaamaan isäntien loppuvetoon ja ero venyi lopulta kahdeksaan maaliin.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, siinä olisi ollut mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja. Italia pääsi kuitenkin mukaan tauon alla. Toinen erä alkoi sitten hirveällä jäähysumalla, jouduimme altavastaajiksi, siitä tuli vähän paineita ja sen myötä sitten liikaa virheitä, päävalmentaja Kaj Kekki kertoi.

– Muutamia asioita hyökkäyspelissä saatiin eteenpäinkin, mutta teknisiä virheitä tuli aivan liikaa. Lisäksi nyt nähtiin hyvin, että paikoista pitää panna pallo myös maaliin.

Miesten MM-karsinta, Lavis, Italia:

Italia – Suomi 27-19 (12-11)

Suomen maalintekijät:
Teemu Tamminen 5, Miro Koljonen 4, Richard Sundberg 3, Nico Rönnberg 2, Benny Broman 1, Fredrik Forss 1, Oliver Helander 1, Robin Sjöman 1, Theo Westerlund 1

Suomi kohtaa toisessa MM-karsintaottelussaan lauantaina 7.11. Itävallan Vantaan Energia Areenalla kello 17.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.