Miesten käsipallomaajoukkue nimetty Georgiaan neljän maan turnaukseen

Suomen miesten käsipallomaajoukkue katsoo päävalmentaja Kaj Kekin johdolla jo kohti ensi syksynä alkavaa EM-karsintaurakkaa ja osana valmistautumista joukkue matkaa Georgiaan neljän maan turnaukseen.

Turnaus pelataan heti pääsiäisen jälkeen tiistai-perjantai ja siihen osallistuvat isäntämaa Georgian ja Suomen lisäksi Italia ja Israel. Tarkka otteluohjelma julkaistaan heti kun se järjestäjämaalta saadaan.

– Saamme varmasti hyviä pelejä, vastustajat ovat vähän tasaisempia nyt kuin MM-karsinnoissa oli. On tärkeää saada pelejä alle myös vähän vähemmän pelanneille syksyä ajatellen.  Haemme totta kai voittoa ja yhteispelin kehittymistä pelaajien kesken, Kekki miettii.

Mukana turnauksessa onkin useampia suhteellisen vähän maajoukkueen mukana olleita pelaajia tai ainakin vähemmällä vastuulla olleita.

– Benjamin Helander ja Topias Laine laidoilla eivät ole kovin paljoa maajoukkueessa pelanneet ja myös Robin Granlundilla on minuutteja vähän. Johan Gripenberg on sitten periaatteessa kokonaan uusi pelaaja, vaikka yhdessä tapahtumassa on mukana ollutkin, seuraavan esti sitten loukkaantuminen, Kekki luettelee.

– Myös Miro Koljonen palaa pitkän poissaolon jälkeen ja hänelle on myös tärkeää saada minuutteja maajoukkueympyröissä.

Yksi vakiokasvo on kuitenkin joukosta poissa, sillä Cocksin Teemu Tamminen ei matkaa mukaan Georgiaan.

– Olemme Teemun kanssa keskustelleet paljon ja päätimme yhdessä, että on parempi ratkaisu ettei hän nyt lähde mukaan. Hän on meille kuitenkin tärkeä pelaaja tulevia karsintoja ajatellen, Kekki kertoo. Lisäksi Max Granlund on poissa.

Kekki jatkaa päävalmentajan tehtävässä suunnitellusti edessä olevat EM-karsinnat ja luonnollisesti myös lopputurnauksen, mikäli Suomi sinne selviää. Miesten maajoukkueen tähtäin on ollut jo pitkään nimenomaan EM2020-projektissa, joka alkaa karsintalohkojen arvonnasta Trondheimissa 13.4.

– Olemme toki pitkään tehneet töitä nimenomaan näissä edessä olevissa karsinnoissa menestymistä ajatellen. Ei tässä vaiheessa kannata kuitenkaan paljon arvontaa miettiä, kun siihen ei voi mitenkään vaikuttaa. Sitten näkee ketä sieltä vastaan tulee, Kekki painottaa.

Pelaajat Georgian turnaukseen:

Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa (mv)
Mikael Mäkelä, Dicken (mv)
Joakim Broman, Dicken
Fredrik Forss, GrIFK
Robin Granlund, Dicken
Johan Gripenberg, Dicken
Benjamin Helander, BK-46
Oscar Kihlstedt, BK-46
Miro Koljonen, GrIFK
Topias Laine, BK-46
Ian Martin, Karlskrona (SWE)
Nico Rönnberg, Cocks
Robin Sjöman, Cocks
Richard Sundberg, GrIFK
Roni Syrjälä, Cocks
Vincent Voutilainen, SIF
Theo Westerlund, Cocks

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.