Miesten maajoukkue valmiina Espanjan kohtaamiseen

Miesten maajoukkue jatkaa komeasti alkanutta EM-jatkokarsintaa lauantaina, kun Folksam Arenalle Siuntioon saapuu vieraaksi lohkon ykkössuosikki Espanja.

Suomi avasi karsintalohkon hienolla vierasvoitolla Itävallasta keskiviikkona, mutta nyt katseet on suunnattu jo lauantaille.

– Kaikki on sujunut hyvin. Pari pelaajaa oli perjantaiaamun harjoituksista sivussa, mutta mitään sellaista ei ole joka lauantain pelaamiseen vaikuttaisi. Nyt keskitytään jo kokonaan Espanja-peliin, päävalmentaja Kaj Kekki totesi perjantaiaamupäivän harjoitusten jälkeen.

Kuten Itävalta-ottelun alla myös nyt Suomi on keskittynyt tyystin omaan pelaamiseensa.

– Tämän koko viikon teema on oma pelimme, emme katsoneet ennakkoon Itävallan pelaamista emmekä katso myöskään Espanjan pelaamista, Kekki alleviivaa.

– Toki tiedämme sen, ettei vastus ainakaan helpotu keskiviikosta.

Kekki painottaa, että Itävalta-voitto ei muuttanut alkuperäisiä tavoitteita. Voittoa toki haetaan joka ottelusta, mutta tähtäin on asetettu pidemmälle aikavälille.

– Vuoden 2020 EM-kisojen karsinnat ovat edelleen se meidän iso tavoitteemme.

MM-karsinnat eivät kuitenkaan lauantaina ole mielessä, kun Suomi lähtee tosissaan heittämään kapuloita maailmanluokan vastustajan rattaisiin.

– Siitä lähdemme, että pystymme antamaan kovan vastuksen Espanjalle ja uskon, että joukkue on täysin valmis peliin. Pelaamme nyt kotona ja se on toki pieni etu. Espanja matkustaa tänne – tietysti mekin matkustimme Itävallasta, mutta olemme meille tutuissa ympyröissä, Kekki sanoo ja toivoo kotiedun todella myös näkyvän ja kuuluvan.

– Toivotaan että yleisöä tulee runsaasti ja se myös käyttää ääntään reilusti. Pelaajat tulevat takuuvarmasti antamaan kaikkensa lauantaina ja toivon, että yleisö yltää samaan.

EM-jatkokarsintaottelu Suomi – Espanja lauantaina kello 14.30 Folksam Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenasta.