Miehet puristivat riemukkaaseen voittoon Italiasta

Miesten maajoukkue avasi pistetilinsä MM-karsinnoissa kaadettuaan keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla Italian vahvan loppuvedon ansiosta niukasti 26-25 (12-12).

Alun jälkeen Suomi sai pelistä otetta, puolusti hyvin ja iski etenkin nopeilla vastahyökkäyksillä jo kolmen maalin johtoon. Suomen hyökkäyspään virheiden myötä Italia puristi pelin kuitenkin nopeasti tasoihin ja tilanteesta 6-6 edettiin tasaisesti kunnes Suomi alkoi saada onnistumisia molemmissa päissä ja karkasi taas kolmen maalin päähän.

Tauon alla Suomen ratkaisut hyökkäyspäässä eivät taas olleet parhaita mahdollisia ja Italia kuroi eron kiinni maali maalilta. Italian Michele Skatar oli erityinen riesa Suomen puolustukselle ja teki yli puolet joukkueensa maaleista jo ensimmäisellä puoliajalla.

– Puolustus oli ensimmäisellä puoliajalla ihan hyvää, mutta maalivahtipeliltä olisin kaivannut enemmän, totesi päävalmentaja Kaj Kekki.

Tauon jälkeen peli alkoi vauhdikkaasti, mutta Italia alkoi saada vähitellen otetta, eivätkä ulosajot helpottaneet Suomen tilannetta. Pienellä riskillä pelaaminen toi myös muutaman helpon pallonmenetyksen ja Italia karkasi kymmenessä minuutissa jo viiden maalin johtoon.

Sen jälkeen Italia puolestaan sortui turhiin ulosajoihin, mutta Suomi ei kunnolla pystynyt käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen. Isäntien puolustus kuitenkin tiivistyi jälleen samalla ja vähä vähältä ero kaventui ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Suomi oli noussut jo kahden maalin päähän.

Maalille toisella puoliajalla vaihdetun Tuomas Laitisen muutaman tärkeän torjunnan myötä Suomi puristi väkisin eron umpeen, kun pelaamatta oli vajaa viisi minuuttia. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta päätössekunnilla, kun lopussa vahvasti laidaltaan heittoihin murtautunut Miro Koljonen upotti voittomaalin Italian verkkoon.

– Toisen puoliajan alku oli aika lailla kamalaa, mutta hyvä nousu meiltä loppuun. Koljosesta näkyi että hän ei ole paljon pelannut, mutta lopussa hän oli mies paikallaan, Kekki muotoili.

– Yksi voitto teki meille hyvää ja oli tärkeää henkisesti. Tällaiset ottelut opettavat meitä kaikkein parhaiten, kun vastustaja on suunnilleen samaa tasoa.

Liikoja voitosta ei Kekin mukaan kuitenkaan kannata riehaantua.

– Onhan meillä vielä todella paljon parannettavaa, mutta näen kuitenkin että menemme pienin askelin eteenpäin. Nuoria on mukana paljon ja täytyy heille antaa vastuutakin, paljon kokeillaan vielä, Kekki viittasi muun muassa keskiviikkona debyyttinsä tehneeseen SIF:n Ian Martiniin.

Suomi päättää MM-karsinnat osaltaan sunnuntaina 17.1. vierasottelulla Itävaltaa vastaan.

MM-karsintaa:
Suomi – Italia 26-25 (12-12)

Suomen maalintekijät: Miro Koljonen 6, Richard Sundberg 5, Teemu Tamminen 5, Benny Broman 4, Joacim Broman 3, Ian Martin 1, Robin Sjöman 1, Theo Westerlund 1

Ulosajot: Suomi 5 x 2 min., Italia 4 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.