Espanja oli liian vahva Suomelle

Miesten maajoukkueen EM-jatkokarsinnan ensimmäinen kotiottelu päättyi lauantaina täpötäydellä Folksam Arenalla Siuntiossa selkeään tappioon karsintalohkon ykkössuosikille Espanjalle.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen Suomen hyökkäyspeli meni liian vaikeaksi ja tämän myötä tuli myös helppoja virheitä. Espanja puolestaan teki tasaisesti osumia ja alkoi hivuttautua pienelle karkumatkalle. Suomi pysyi kuitenkin tuntumassa ja sai vähitellen omaa hyökkäyspeliäänkin kulkemaan, eikä ero kasvanut missään vaiheessa yli viiteen maaliin.

Suomi oli pariin otteeseen kuromassa jo eroa kiinni, mutta pieni hätäily kostautui nopeasti omassa päässä. Taukoon mennessä Espanja oli jälleen mennyt viiden maalin johtoon.

Toisen jakson alku oli Suomelle vaikea. Palloa ei saatu maaliin hyvistäkään heittopaikoista ja Espanja puolestaan iski maaleja armotta. Ero kasvoi nopeasti kymmeneen maaliin ja Suomen peliä sävyttivät useat helpot virheet. Suomi teki toisen puoliajan ensimmäisen vajaan 12 minuutin aikana vain yhden maalin ja ottelu oli käytännössä ratkennut.

Jakson puolivälissä Espanjan johto oli jo 14 maalissa ja suunnilleen näissä asetelmissa ottelu sitten etenikin päätössummeriin saakka.

Päävalmentaja Kaj Kekki ei selitellyt tappiota.

– Pelillisesti taso oli selvästi huonompi kuin Itävaltaa vastaan. Suurin pettymys oli se, että liian moni avain- tai runkopelaaja ei yltänyt lähellekään omaa tasoaan. Siinä oli varmasti jännitystäkin ja sitten tuli turhautumista vielä mukaan, Kekki sanoi.

– Meillä oli ensimmäisellä jaksolla paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta puolustuksessa olimme koko 60 minuuttia askeleen, kaksi jäljessä.

Jatkokarsinnan avausviikko toi Suomelle kaksi pistettä, mutta kahdessa ottelussa oli melkoinen ero Kekin mukaan.

– Vaikea antaa koko viikosta arvosanaa. Tänään arvosana oli 5-, kun se keskiviikkona oli 10+, Kekki kiteytti.

EM-jatkokarsintaa, Siuntio:
Suomi – Espanja 21-36 (12-17)

Suomen maalit: Nico Rönnberg 5, Richard Sundberg 4, Fredrik Forss 3, Theo Westerlund 3, Roni Syrjälä 2, Kristian Jansson 1, Oscar Kihlstedt 1, Miro Koljonen 1, Teemu Tamminen 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.